Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Επικαιρότητα

Χρυσή Αυγή: Ξεκίνησε η δίκη ενώπιον του Εφετείου Κακουργημάτων

Επτά χρόνια μετά την εκκίνηση της πρωτοβάθμιας δίκης για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και σχεδόν είκοσι μήνες από την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η υπόθεση φθάνει σήμερα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που καλείται να αποτυπώσει αμετάκλητα την κρίση της Δικαιοσύνης.

Δυναμικό «παρών» από πλήθος κόσμου, οργανώσεις, σωματεία και φοιτητές στην έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό, με σύνθημα «οι ναζί στη φυλακή».

Γύρω στις 9 το πρωί, στο Εφετείο έφτασε η Μάγδα Φύσσα

Το μήνυμα της Μάγδας Φύσσα

Η Μάγδα Φύσσα εισερχόμενη τόνισε πως «θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως και πρωτόδικα στην καταδίκη»

Έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας γύρω από το δικαστήριο, ενώ αποκλεισμένοι από κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ είναι οι οδοί Δέγλερη και Κυρίλλου Λουκάρεως. Πιο πίσω υπάρχουν και «Αύρες».

Η σημερινή αφετηρία του δεύτερου βαθμού δικαιοδοσίας δεν θα είναι ανέφελη καθώς υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να λυθούν αλλά και αιτήματα αναβολής που φαίνεται να είναι έτοιμοι να υποβάλουν κάποιοι εκ των κατηγορουμένων, τα οποία θα εξεταστούν από το δικαστήριο.

Στο εδώλιο

Στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 50 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων περίπου οι 40 οδηγήθηκαν στην φυλακή μετά την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δεν τους χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Από τους 50, οι 7 αποτελούν την ηγεσία και είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Η διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, αρχηγός και πρώην βουλευτές του κόμματος είναι κρατούμενοι. Πρόκειται για τον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο και τους τους Ηλία ΚασιδιάρηΙωάννη ΛαγόΧρήστο ΠαππάΗλία ΠαναγιώταροΓιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο καταδικασμένους σε ποινές κάθειρξης τουλάχιστον 13 ετών πλην του τελευταίου που βαρύνεται με 10ετή κάθειρξη.

Άλλοι 11 πρώην βουλευτές έχουν καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση , μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου Ελένη Ζαρούλια, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος , Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κ.α στους οποίους οι πρωτόδικες ποινές ξεκινούν από τα 5 και φθάνουν τα 7 έτη. Σε τέσσερις από την ομάδα των 11, το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει ελαφρυντικό. Μαζί τους δικάζονται και άλλοι 32 κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Από τους 32 που δικάζονται ως μέλη της οργάνωσης, οι 21 είναι αντιμέτωποι με ένα ακόμη κακούργημα που αφορά είτε ανθρωποκτονία, είτε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Πολιτική

Η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής μίλησε για την είσοδο του κόμματος «Σπαρτιάτες», στη Βουλή. Η...

Κοινωνία

“Η μαχαιριά ήταν στην αριστερή πλευρά και ανοιχτή σαν τριαντάφυλλο, αυτή είναι η έκφραση που χρησιμοποιούν. Ήταν ανοιχτή η πληγή. Έστριψε το μαχαίρι και έτσι το...

Κοινωνία

Την δική του μαρτυρία για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά κατέθεσε στην συνεχιζόμενη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης...

Κοινωνία

Χωρίς την Χρύσα Τοσλούκου, σύντροφο του Παύλου Φύσσα, συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο Αθηνών, σήμερα Παρασκευή (03/02), καθώς η μάρτυρας δεν εντοπίστηκε....