Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Είχε προλάβει να στρίψει το μαχαίρι – Η πληγή ήταν ανοιχτή σαν τριαντάφυλλο”

Δίκη Χρυσής Αυγής
William Faithful

“Η μαχαιριά ήταν στην αριστερή πλευρά και ανοιχτή σαν τριαντάφυλλο, αυτή είναι η έκφραση που χρησιμοποιούν. Ήταν ανοιχτή η πληγή. Έστριψε το μαχαίρι και έτσι το χτύπημα ήταν αποτελεσματικό και σίγουρα πιο θανατηφόρο”.

Ο Δημήτρης Χατζησταμάτης, εξωτερικός φρουρός των φυλακών, στην κατάθεση του στην δίκη της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε στο Τάγμα εφόδου που κυνήγησε την παρέα του Φύσσα, σε “συντεταγμένο και δουλεμένο ποδοβολητό”, σε “στειλιάρια” που κρατούσαν, αλλά και στον “χώρο που άνοιξαν” για να περάσει ο Ρουπακιάς για να δώσει την “αποτελεσματική μαχαιριά” με “χτύπημα rotation” στον μουσικό.

Ο αστυνομικός το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επιχείρησε να αποσοβήσει την διαφαινόμενη ένταση, έξω από το Κοράλλι όπου είδε να μαζεύονται περίπου 15 χρυσαυγίτες απειλητικοί για την παρέα του μουσικού. Κατέθεσε πως μετά το τέλος του αγώνα, όταν βγήκε από την καφετέρια, του είπαν πως υπήρχε μία ένταση και πολύ λίγο μετά “ακούμε ποδοβολητό, άνευ λόγου, καμιά δεκαπενταριά άτομα, ομοιόμορφα ντυμένα και λένε “νάτος, νάτος!!”.

Ο μάρτυρας είπε πως η ομάδα που εμφανίστηκε έξω από το καφέ, χτυπούσε τα πόδια ρυθμικά και είχε μαζί της “στειλιάρια και κράνη. Ήταν ομοιόμορφοι, και θεωρώ ότι το ποδοβολητό ήταν συντεταγμένο, υπήρχε ένας ρυθμός σαν ομάδα που είναι δουλεμένη. Το ποδοβολητό ήταν για ψυχολογικούς λόγους για να φοβηθεί η άλλη ομάδα, να επιβάλλουν ένταση. Ο βηματισμός ήταν μαζί, ταυτόχρονος”.

Όπως κατέθεσε ο κ. Χατζησταμάτης, πριν ξεκινήσει το κυνηγητό, όταν ο ίδιος πήγε στην παρέα του μουσικού και τους είπε να φύγουν γιατί οι συγκεντρωμένοι απέναντι από το Κοράλλι ήταν χρυσαυγίτες, ο Παύλος Φύσσας του απάντησε: “Εγώ θέλω να πιω τη μπύρα μου, θέλω να κινούμαι ελεύθερα”. Είπε επίσης πως ένας από τους χρυσαυγίτες μιλούσε με έντονο ύφος στο τηλέφωνο.

-Εισαγγελέας: Θυμάστε αν αυτός στο τηλέφωνο μιλούσε για ένα άτομο ή για την παρέα;

-Μάρτυρας: Είχα την αίσθηση ότι είχαν στοχοποιήσει τον ψηλό (εννοεί τον Φύσσα) από την κάτω παρέα.. Είναι η τακτική να αποδυναμώσεις τον δυνατότερο..

Απαντώντας σε ερωτήσεις από την πλευρά των θυμάτων, ο μάρτυρας εξέφρασε την άποψη πως, αν δεν υπήρχε αυτή η ομάδα των 15 χρυσαυγιτών, “δεν θα είχε γίνει το φονικό”. Τόνισε, επίσης, πως επιτιθέμενοι ήταν οι χρυσαυγίτες και αμυνόμενοι ήταν ο μουσικός και οι φίλοι του.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως μέχρι και την επόμενη μέρα, δεν είχε αντιληφθεί πως το τραγικό περιστατικό είχε πολιτικά κριτήρια: “πίστευα πως είναι οπαδικό”.

Όπως κατέθεσε ο κ. Χατζησταμάτης φθάνοντας στο σημείο του εγκλήματος, ακολουθώντας την ομάδα που κυνήγησε την παρέα του Φύσσα, αντιλήφθηκε πως υπήρξε συνέργεια στην δολοφονία καθώς γύρω από τον μουσικό είχε σχηματιστεί μία ομάδα που έκανε χώρο για τον δράστη. Τόνισε πως δεν είδε τον Ρουπακιά, παρά μονάχα μετά το έγκλημα στο Τμήμα. Πλησιάζοντας, όπως ανέφερε, είδε τον μουσικό στην αγκαλιά της φίλης του.

Προέδρος: Είδατε τη μαχαιριά;

Μάρτυρας: Ναι! Ήταν στην αριστερή πλευρά και ανοιχτή σαν τριαντάφυλλο, αυτή είναι η έκφραση που χρησιμοποιούν, ανοιχτή η πληγή.

Πρόεδρος: Σας έκανε εντύπωση η μαχαιριά;

Μάρτυρας: Ήταν σαν να ‘χει γυρίσει, είχε rotation, δεν είναι έτσι οι μαχαιριές, ήταν ανοιγμένη.

Πρόεδρος: Τι σημαίνει αυτό;

Μάρτυρας: Για μένα, η δική μου εκτίμηση είναι πως είχε προλάβει να γυρίσει το μαχαίρι .

Πρόεδρος: Αυτό το χτύπημα είναι πιο αποτελεσματικό;

Μάρτυρας: Ναι βέβαια. Πιο αποτελεσματικό και σίγουρα πιο θανατηφόρο.

Ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερώτηση από την πλευρά Υποστήριξης της κατηγορίας, τόνισε πως ούτε ο ίδιος ούτε ο ιδιοκτήτης της καφετέριας τον οποίο γνώριζε γιατί ήταν θαμώνας, αντιλήφθηκαν να έχει συμβεί κάτι εντός του καταστήματος όσο διαρκούσε ο αγώνας.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα

Την οριστική διαγραφή του δικηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε το Α’ Τμήμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου για τον ναζιστικό χαιρετισμό στον οποίον είχε προβεί...

Κοινωνία

Την δική του μαρτυρία για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά κατέθεσε στην συνεχιζόμενη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης...

Κοινωνία

Χωρίς την Χρύσα Τοσλούκου, σύντροφο του Παύλου Φύσσα, συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο Αθηνών, σήμερα Παρασκευή (03/02), καθώς η μάρτυρας δεν εντοπίστηκε....

Πολιτική

Η τροπολογία πρόκειται να συζητηθεί και να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη στην Ολομέλεια. Στην Βουλή κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών την τροπολογία που περιέχει τις προϋποθέσεις κατάρτισης...