Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Ελλάδα

Υποκλοπές: «Επίθεση» του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε δημοσιογράφους και εκδότες / Απειλές «για φορολογικούς ελέγχους»

Ισίδωρος Ντογιάκος,

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, επέλεξε να τοποθετηθεί σχετικά με την κριτική που φέρεται να ασκείται στη Δικαιοσύνη, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, έκανε έμμεσες αναφορές για φορολογικό έλεγχο σε εκδότες και ΜΜΕ.

Δριμύ κατηγορώ σε όσους στρέφονται κατά της ελληνικής δικαιοσύνης για τον τρόπο λειτουργίας της, εξαπέλυσε μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

Υπενθυμίζεται ότι σε προχθεσινό δημοσίευμα, το Euractiv αναφέρει ότι η ΑΔΑΕ επιβεβαιώνει την παρακολούθηση των Κύρτσου και Τέλλογλου, αλλά ταυτόχρονα καταγράφει την προσπάθεια του Ισίδωρου Ντογιάκου να παρεμποδίσει την έρευνα.

Λίγο αργότερα, η Αρχή έσπασε τη σιωπή της και μέσω του προέδρου της έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως «απολαμβάνει πλήρους ανεξαρτησίας στην ενάσκηση του συνταγματικού και εν γένει κανονιστικού της καθήκοντος».

Έμμεσες αναφορές για φορολογικό έλεγχο σε εκδότες και ΜΜΕ έκανε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος μετά τις αποκαλύψεις:

«Δεν είναι δυνατόν μια μερίδα του Τύπου εκμεταλλευόμενη έναν ουσιαστικά πλήρως αναποτελεσματικό νόμο περί Τύπου να στρέφεται και να βυσσοδομεί όποιον κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του δεν ενεργεί σύμφωνα με τις επιθυμίες της, τις υποδείξεις της ακόμα και τις επιταγές της.

Δεν είναι άξιοι κάποιοι να φέρουν τον κάποτε άκρως τιμητικό τίτλο και ιδιότητα του εκδότη εφημερίδων ή περιοδικών. Κρατούν για τον εαυτό τους και μόνο ως επτασφράγιστο μυστικό το οικονομικό τους υπόβαθρο με βάση το οποίο έγιναν εκδότες. Στην πράξη υποβαθμίζουν την ιδιότητά τους αυτή και την ευτελίζουν υπογράφοντας ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα με χυδαίο περιεχόμενο και λεξιλόγιο.

Ίσως όμως ένας εκτεταμένος φορολογικός έλεγχος σε αυτούς τους ολίγους αποκαλύψει πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Δεν είναι δυνατόν να χλευάζουν και να απαξιώνουν δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς συγκρίνοντας αυτούς με δικαστές και εισαγγελείς χωρών του εξωτερικού με διαφορετικά δικονομικά συστήματα έναντι των οποίων, κατά τη γνώμη τους, υπολείπονται κατά πολύ των ξένων».

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Πολιτική

Στη Βουλή θα παιχτεί σήμερα η επόμενη πράξη της πολιτικής «θύελλας» που ξέσπασε μετά τις επιστολές του επικεφαλής του ΑΑΔΕ Χρήστου Ράμμου στον πρόεδρο της Βουλής και τους...

Πολιτική

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ζητά με επιστολή της η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, την οποία κοινοποίησε και στον πρόεδρο της...

Κοινωνία

Mέλη του φεμινιστικού τομέα του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν  παρέμβαση στο σπίτι της Ζήνας Κουτσελίνη στην Εκάλη. Στον τρόπο που χειρίστηκε η εκπομπή «Αλήθειες με τη...

Κοινωνία

Να κηρυχθεί ένοχος για τα κακουργήματα της απόπειρας βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του και αθώος για την πράξη του τετελεσμένου βιασμού, εισηγήθηκε για...