Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και πάλι ο αστυνομικός που σκότωσε τον Κ. Φραγκούλη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και πάλι ο αστυνομικός που σκότωσε τον Κ. Φραγκούλη

Απολογήθηκε εκ νέου και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο ο 34χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 16χρονου.

Ελεύθερος αφήνεται ο 34χρονος αστυνομικός, ακόμη και μετά τη νέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, μετά την απολογία του στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. 

Υπενθυμίζεται πως η νέα ποινική δίωξη μετατράπηκε από απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, καθώς επήλθε ο θάνατος του ανήλικου.

Μετά το πέρας της συμπληρωματικής απολογίας του, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ομόφωνα πως ο κατηγορούμενος αστυνομικός πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη απόφαση τού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία είχε αρθεί η διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του ή μη, μετά την αρχική του απολογία.

Κατά την ολιγόλεπτη απολογία, ο 34χρονος φέρεται να επανέλαβε τους αρχικούς του ισχυρισμούς, δηλαδή ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που, όπως είπε, διέτρεχαν οι συνάδελφοί του, τονίζοντας ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο, ενώ επισήμανε ότι οι δύο βολές έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 16χρονος, την ταυτότητα του οποίου, σύμφωνα με όσα απολογήθηκε, δε γνώριζε όσο ήταν σε εξέλιξη η καταδίωξη.

Ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει στα χέρια του ανακριτή μέχρι να περατωθεί η κύρια ανάκριση, ενώ για την παραπομπή του 34χρονου σε δίκη θα αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. 

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Με γκλομπ, χημικά και συλλήψεις επέλεξε να απαντήσει ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκηςστην παρέμβαση φοιτητών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την απαξίωση των κτιριακών υποδομών στις φοιτητικές εστίες, όπου τη Δευτέρα κατέρρευσε ασανσέρ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα...

Επικαιρότητα

Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας μετά την πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη καταγράφηκε σε βίντεο – Στη συνέχεια διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα εις βάρος των αστυνομικών....

Επικαιρότητα

Για σεξουαλική κακοποίηση κατηγορούν τον 28χρονο άνδρα που μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου, το βράδυ της Δευτέρας στην Κυψέλη, τα ξαδέλφια του, ηλικίας 17 και 19 ετών. Τα δύο...

Κοινωνία

Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις από άνδρες των ΜΑΤ σε βάρος πολιτών που διαμαρτύρονταν για την αστυνομική βία και τις προσαγωγές, στις οποίες προχώρησε η ΕΛΑΣ...