Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Συγκλονίζει ο αδελφός του 49χρονου στην Πάτρα: «Μου έμεινε σε τρία λεπτά στα χέρια»

νοσοκομείο

Θλίψη και ερωτηματικά προκαλεί ο θάνατος του 49χρονου Πατρινού ζαχαροπλάστη Θεόδωρου Νεμουτιάνου, ο οποίος πήγε με συμπτώματα εμφράγματος στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», αλλά τον έδιωξαν γιατί δεν εφημέρευε!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η οικογένεια του άτυχου 49χρονου, το βράδυ της Τετάρτης ένιωσε πόνους στην πλάτη και επισκέφθηκε αμέσως το κοντινότερο στο σπίτι του νοσοκομείο, αυτό του «Αγίου Ανδρέα». Ωστόσο, δεν τον κράτησαν, καθώς δεν εφημέρευαν, αλλά τον παρέπεμψαν στο νοσοκομείο του Ρίου, που εφημέρευε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία, όπως υποστηρίζει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, δείχνουν ότι τον 49χρονο δεν εξέτασε γιατρός αλλά συνομίλησε με νοσηλεύτρια που βρισκόταν εκείνη την ώρα στα επείγοντα και του συνέστησε να μεταβεί στο Ρίο.

Ο 49χρονος έφυγε από το νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», αλλά οι πόνοι ήταν τέτοιοι που αισθάνθηκε ότι δεν μπορούσε να οδηγήσει ως το άλλο νοσοκομείο της πόλης και κάλεσε τον αδελφό του για να τον μεταφέρει.

Λίγα λεπτά αφότου επιβιβάστηκε στο αμάξι του αδελφού του, καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο του Ρίου, εξέπνευσε στη θέση του συνοδηγού, από έμφραγμα.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, τα αποτελέσματα της οποίας πρέπει να γίνουν γνωστά ως αύριο.

Ο αδελφός του θύματος, που ξεψύχησε στα χέρια του, περιέγραψε στο star.gr τον Γολγοθά του άτυχου Θοδωρή λίγο πριν πεθάνει.

Ο αδελφός του 49χρονου καταγγέλλει ότι στον «Άγιο Ανδρέα» δεν τον εξέτασαν: «Πήγε στον ”Άγιο Ανδρέα” και ο σεκιουριτάς τον έδωσε στις νοσηλεύτριες. Τους εξήγησε ότι τον πονάει η πλάτη και εκείνες του είπαν ότι δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και να πάει στο Ρίο. Ο Θοδωρής έπαιρνε την αδερφή μου και τον αδερφό μου τηλέφωνο, ο οποίος τον πήρε από τον ”Άγιο Ανδρέα” για να τον πάει στο Ρίο» είπε συγκλονισμένος ο αδελφός του, και πρόσθεσε:

«Μετά από 5 χιλιόμετρα λιποθύμησε στο αυτοκίνητο. Στο Ρίο απλά επιβεβαίωσαν τον θάνατο. Στον ”Άγιο Ανδρέα” δεν του πήραν ούτε την πίεση. Κάποιος πρέπει να παρέμβει. Θέλουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα, ποιος θα μας προστατέψει;».

Ο αδελφός του αδικοχαμένου ζαχαροπλάστη, που κλήθηκε από τον 49χρονο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, συγκλονίζει. Όπως περιέγραψε, πέθανε μέσα σε τρία λεπτά στα χέρια του.

«Όταν μιλήσαμε, ήταν πολύ φοβισμένος, γιατί πονούσε πολύ. Με πήρε μετά από λίγο και μου είπε ότι τον έδιωξαν από το νοσοκομείο και ότι πρέπει να πάει στο Ρίο, γιατί τον έδιωξαν και δεν αισθανόταν καθόλου καλά» είπε, και πρόσθεσε:

«Όταν τον συνάντησα έξω από το νοσοκομείο ήταν πολύ άσχημα. Μέσα σε τρία λεπτά πέθανε στα χέρια μου, έπαθε ανακοπή. Φτάσαμε στο Ρίο, αλλά ήταν πολύ αργά. Αν είχα αργήσει τρία λεπτά, θα τον έβρισκα νεκρό στον δρόμο».

Για τον τρόπο που οι νοσηλευτές του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» αντιμετώπισαν τον αδελφό του, είπε: «Δύο νοσηλεύτριες τον είδαν. Τους είπε ότι πονάει, όμως τον έδιωξαν για το Ρίο», κατέληξε.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης ώστε να διερευνηθεί εάν εκτός του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος υπάρχουν ευθύνες και στα διοικητικά όργανα του νοσοκομείου  σχετικά με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, καθώς εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να επιληφθούν του περιστατικού.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

24ωρη πανελλαδική απεργία από ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ για ουσιαστικές αυξήσεις, μαζικές προσλήψεις και δωρεάν δημόσια υγεία – Δυναμικές συγκεντρώσεις. Μπλόκο στο υπουργείο Υγείας έκαναν σήμερα Πέμπτη...

Ελλάδα

Χωρίς γιατρούς κινδυνεύει να μείνει το Νοσοκομείο Δράμας, μετά και την ομαδική παραίτηση 12 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Η τελευταία παθολόγος που είχε απομείνει στο νοσοκομείο παραιτήθηκε πριν από...

Κοινωνία

«Το ότι ο υπουργός διαφημίζει πως το νέο ΤΕΠ θα λύσει το πρόβλημα των ράντζων σημαίνει πως είναι ή άσχετος ή κοροϊδεύει συνειδητά» τονίζουν...

Επικαιρότητα

Σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία του νοσοκομείου “Γεννηματάς” στην Θεσσαλονίκη, έχει προκληθεί από τα ξημερώματα της Παρασκευής 12/07, καθώς δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς...