Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Ελλάδα

Στη δίνη της κακοκαιρίας η χώρα 

κακοκαιρια

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας σε ολόκληρη τη χώρα. Στη δίνη βροχών και καταιγίδων βρίσκεται και η Αττική με τους κατοίκους να λαμβάνουν μήνυμα από το “112” για να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Μετ’ εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία στους δρόμους ενώ εγκλωβίστηκαν οδηγοί στο Μαρούσι. Η πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων στα νότια προάστια.

Αλλεπάλληλες είναι οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ για προληπτικούς λόγους η περιφέρεια ανακοίνωσε ότι τα απογευματινά και εσπερινά σχολεία θα μείνουν κλειστά. Εντός της ημέρας θα ληφθεί απόφαση για το εάν θα ανοίξουν ή όχι αύριο τα σχολεία.

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας δηλώνει ότι παραμένει σε ετοιμότητα και η ενεργοποίηση του 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων συνεχίζεται ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων.

Η ΕΛΑΣ συνιστά στους πολίτες που βρίσκονται σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο να μετακινηθούν, θα πρέπει να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ακολουθώντας τις οδηγίες των αστυνομικών της Τροχαίας, καθώς και άλλων συναρμόδιων Αρχών. Είσης, όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, στην ιστοσελίδα της υπάρχει ειδική ενότητα για τα σημεία όπου διακόπτεται η κυκλοφορία, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια.

«Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση, εστάλη και 112 για το λεκανοπέδιο, είναι σε εγρήγορση όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερωτήσεις για την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Αττική.

Βροχή” τα προβλήματα στην περιφέρεια

Προειδοποιητικό μήνυμα  από το “112” εστάλη σε Κέρκυρα, Σποράδες, Μαγνησία, και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Αντίστοιχο μήνυμα και για την Τεγέα και το Κορύθιο Αρκαδίας.

Απεγκλωβισμοί ανθρώπων από σπίτια και αυτοκίνητα, πλημμυρισμένοι δρόμοι και υπόγεια σπιτιών, καθώς και συνεχείς διακοπές ρεύματος είναι το σκηνικό που επικρατεί από χθες το βράδυ στη Ζάκυνθο.

Με μπουλντόζες, καθώς η περιοχή είχε πλημμυρίσει, έγινε από την πολιτική προστασία, η επιχείρηση απεγκλωβισμού, 50 ανθρώπων από καταυλισμό του νησιού, καθώς κινδύνευαν να πνιγούν.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε και στους κατοίκους της Εύβοιας, προειδοποιώντας τους: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) τις επόμενες ώρες στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Πηγή: ΕΡΤ 

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Επικαιρότητα

Σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για την κακοκαιρία Elias προχώρησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Όπως...

Επικαιρότητα

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο νεκρός βρέθηκε μέσα σε αυτοκίνητο στο Πήλιο, και έτσι ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας Daniel που κατέστρεψε...

Επικαιρότητα

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από την κακοκαιρία, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ακόμα 2 νεκροί, φτάνοντας έτσι τους 8 νεκρούς μέχρι στιγμής. Αγνοούμενος άνδρας...

Ελλάδα

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής: Χιονοπτώσεις 1) Σήμερα Δευτέρα (06/02/2023) οι χιονοπτώσεις που ήδη...