Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Σαχζάτ Λουκμάν: Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του από χρυσαυγίτες 

Σαχζάτ Λουκμάν

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται (Τρίτη 17 Ιανουαρίου) από τη δολοφονία του  Σαχζάτ Λουκμάν. Δράστες του στυγερού εγκλήματος ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο Σαχζάτ Λουκμάν ήταν ένας 27χρονος άνδρας πακιστανικής καταγωγής ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα για να βρει ένα σπίτι και να εργαστεί. Δούλευε στη λαϊκή αγορά και εκείνη την ημέρα πήγαινε με το ποδήλατό του από το σπίτι στην δουλειά του. 

Στις 17 Ιανουαρίου του 2013 στα Πετράλωνα, όπου ήταν η δουλειά του, γύρω στις το ξημέρωμα του επιτέθηκε το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στην οδό Τριών Ιεραρχών. Τον τραυμάτισαν με ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, τύπου “πεταλούδα” και μετά από επτά μαχαιριές στη πλάτη και στο στήθος τον άφησαν νεκρό.

Για τη δολοφονία κατηγορήθηκαν ο 29χρονος πυροσβέστης Χρήστος Στεργιόπουλοςκαι ο 25χρονος Διονύσης Λιακόπουλος, οι οποίοι επιβαίνοντας σε δίκυκλο επιτέθηκαν στον άτυχο νεαρό. Η επίθεση εναντίον του ήταν ξεκάθαρα ένα ρατσιστικό χτύπημα.

Οι δράστες πιάστηκαν την ίδια μέρα, μετά από καταγγελία περαστικών, που είδαν το συμβάν και έσπευσαν στο σημείο. Μάλιστα δεν είχαν προλάβει καν να γυρίσουν σπίτι τους, αφού πάνω τους βρέθηκε το μαχαίρι με τα αίματα του Σαχζάτ. 

Επιπλέον, στο σπίτι του Λιακόπουλου βρέθηκαν τρία ακόμα στιλέτα πεταλούδα, μια σιδερογροθιά, ένας σουγιάς, ένα ξύλινο ρόπαλο, μια κυνηγετική καραμπίνα, φυσίγγια117 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, αυτοκόλλητα και άλλα υλικά της οργάνωσης, ενώ στο σπίτι του Στεργιόπουλου βρέθηκαν ένα ξύλινο ρόπαλο, κάλυκες και μια μαύρη λεπίδα.

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά Καμπάνια «Δεν είναι αθώοι οι Ναζί στη φυλακή» καλούν σε διαδήλωση στην πλατεία Μερκούρη (Άνω Πετράλωνα) στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης (17 Ιανουαρίου).

Μήνυμα για τη διαδήλωση έχουν στείλει οι γονείς του αδικοχαμένου Σαχζάτ, Χαντίμ Χουσεΐν και Σουκράν Μπίμπι. Σε αυτό αναφέρουν ότι:

«10 χρόνια μετά την δολοφονία του γιού μας Σαχζάτ Λουκμάν, του αγαπημένου παιδιού μας που πήγε στην Ελλάδα για δουλειά, για να βοηθήσει τις επτά αδελφές του και το χάσαμε γιατί το σκότωσαν φασίστες της Χρυσής Αυγής. Πονάμε ακόμη.

Αλλά είμαστε δυνατοί και έχουμε κουράγιο γιατί βλέπουμε ότι δεν ξεχνάτε και τιμάτε την μνήμη του γιού μας, ενός φτωχού μετανάστη εργάτη που δολοφονήθηκε άδικα την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο που πολύ αγαπούσε και στο Πακιστάν.

Οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής πρέπει αν μείνουν φυλακή για να μην μπορούν να σκοτώνουν παιδιά σαν τον Σαχζάτ Λουκμάν και τον Παύλο Φύσσα.  Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα για δικαιοσύνη, για μια κοινωνία χωρίς φασισμό και ρατσισμό, χωρίς φτώχεια.

Σας στέλνουμε τις ευχές και τις ευχαριστίες μας!».

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Επικαιρότητα

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού επειδή φορούσε βερμούδα και σκουλαρίκι στο αυτί έπεσε ένας 16χρονος από μια ομάδα περίπου 10 συνομηλίκων του, το πρωί της Κυριακής (14/7/24) στην περιοχή των...

Επικαιρότητα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, καθώς συνελήφθη ο 50χρονος κρεοπώλης. H Εισαγγελέας Μεσολογγίου άσκησε στον κρεοπώλη ποινική...

Επικαιρότητα

Νεκρός ένας από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Greek Mafia, o Βαγγέλης Ζαμπούνης, γνωστός και ως «Ζαμπόν», Με 97 κάλυκες διαμέτρου 7,62mm που άφησαν πίσω τους τα καλάσνικοφ εκτελέστηκε...

Κοινωνία

Λειψός έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα ο φάκελος της υπόθεσης του Blue Horizon για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη. Τα έγγραφα που εστάλησαν εισαγγελέα περιέχουν...