Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Πυροβολισμός 16χρονου: Από την πίσω πόρτα στον ανακριτή ο αστυνομικός – Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του

16χρονος

Σε εξέλιξη είναι η απολογία του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στο κεφάλι, στη διάρκεια καταδίωξης, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός μπήκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης από άλλη είσοδο.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή και στην περιοχή γύρω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις.

Ο κατηγορούμενος πέρασε λίγο πριν από τις 9 το πρωί το κατώφλι του γραφείου του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου καλείται να δώσει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η δικογραφία.

Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Έξω από το γραφείο του ανακριτή στο πλευρό του 34χρονου αστυνομικού, βρέθηκαν αστυνομικοί (με πολιτικά), για να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Υπερασπιστική γραμμή

Η βασική υπερασπιστική του γραμμή είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που (όπως υποστηρίζει) διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.

Ο 34χρονος, αναμένεται να δηλώσει αθώος, καθώς, όπως υποστήριξε στην πρώτη του κατάθεση, έτσι και σήμερα θα υποστηρίξει πως δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει κανέναν.

Μετά το πέρας της απολογίας, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση.

Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί ομάδες ρομά που διαμαρτύρονται για την αιματηρή καταδίωξη.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Με γκλομπ, χημικά και συλλήψεις επέλεξε να απαντήσει ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκηςστην παρέμβαση φοιτητών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την απαξίωση των κτιριακών υποδομών στις φοιτητικές εστίες, όπου τη Δευτέρα κατέρρευσε ασανσέρ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα...

Επικαιρότητα

Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας μετά την πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη καταγράφηκε σε βίντεο – Στη συνέχεια διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα εις βάρος των αστυνομικών....

Κοινωνία

Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις από άνδρες των ΜΑΤ σε βάρος πολιτών που διαμαρτύρονταν για την αστυνομική βία και τις προσαγωγές, στις οποίες προχώρησε η ΕΛΑΣ...

Κοινωνία

Σε ρεσιτάλ αντιτσιγγανισμού επιδόθηκε με το… «καλημέρα» ο γνωστός και μη εξαιρετέος Σταύρος Μπαλάσκας, σε άλλη μία «ψύχραιμη» τοποθέτησή του, αυτή τη φορά με αφορμή τις εφόδους της...