Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Πέτρος Φιλιππίδης: Τι είπε η εισαγγελέας που πρότεινε την ενοχή του μόνο για απόπειρες βιασμού

Πέτρος Φιλιππίδης: Τι είπε η εισαγγελέας που πρότεινε την ενοχή του μόνο για απόπειρες βιασμού

Να κηρυχθεί ένοχος για τα κακουργήματα της απόπειρας βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του και αθώος για την πράξη του τετελεσμένου βιασμού, εισηγήθηκε για τον Πέτρο Φιλιππίδη η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Στέλλα Στόγια, η οποία ανέλυσε περιγραφικά την υπόθεση, με βάση τη δική της κρίση.

Η εισαγγελική λειτουργός παραδέχθηκε ότι τα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης, όπως αυτά που αποτελούν τη βάση του κατηγορητηρίου, αποτελούν τα πλέον δυσαπόδεικτα εγκλήματα.

Δεν προσπέρασε όμως, τις γυναίκες που με θάρρος, έστω και μετά από χρόνια, μπόρεσαν να καταγγείλουν όσα έζησαν, εκθέτοντας πρώτα από όλα τον ίδιο τους τον εαυτό.

Αμέσως μετά τράβηξε μία διαχωριστικά γραμμή ξεκαθαρίζοντας πως: κανένας δεν μπορεί να πει στο θύμα ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος για να κάνει την καταγγελία για όσα έχει υποστεί.

Λίγο πριν από το τέλος της αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας σκιαγραφώντας τον πορτρέτο του κατηγορούμενου τoν χαρακτήρισε ως «ένα κακομαθημένο παιδί που δεν άκουγε το όχι και την άρνηση. Όταν κάποιος του έλεγε όχι γινόταν κακομαθημένο παιδί. Είχε το σύνδρομο εξουσιαστή.

Νόμιζε ότι μπορεί να είχε όποια ήθελε. Δεν μπορούσε να ακούσει το «όχι», δεν το εκλάμβανε καν. Ο κατηγορούμενος ακόμα και το «όχι» το μετέφερε στο μυαλό του ως συγκαλυμμένο «ναι».

Η ζωή για τον κατηγορούμενο ήταν φωτογραφίες, ναρκισσισμός και παντοδυναμία», τόνισε η εισαγγελέας.

Και λίγο πριν το δικαστήριο διακόψει για την επόμενη συνεδρίαση που θα συνεχιστεί στις 19 Ιανουαρίου 2023 με αγορεύσεις των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας είπε απευθυνόμενη κυρίως προς τους ενόρκους:

«Με την απόφαση σας δεν θα κάνετε κοινωνική πολιτική, με την απόφαση σας δεν θα μείνετε την ηθική τον χαρακτήρα και την εν γένει συμπεριφορά του κατηγορούμενου, θα κρίνετε μόνο αν τέλεσε τις συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις» καλώντας τους να τον κρίνουν «απερίσπαστοι και κωφοί σε άλλες παραμέτρους «με γνώμονα τη μία και μοναδική αλήθεια, όπως αυτή αποτυπωθεί τελικά με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας τους.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Μετά από περίπου οκτώ ώρες ολοκληρώθηκε η απολογία του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος αρνήθηκε τον βιασμό και τις απόπειρες βιασμού που κατηγορείται ότι...

Κοινωνία

Πιασμένες χέρι-χέρι έφτασαν το πρωί της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου οι ηθοποιοί Άννα- Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη και Πηνελόπη Αναστασοπούλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της...

Κοινωνία

Μετά την αποφυλάκιση του αστυνομικού παρά την καταδίκη του, η Εισαγγελέας έκρινε ότι «δε συντρέχει λόγος έφεσης». Οι συνήγοροι του 19χρονου θύματος, είχαν ασκήσει...

Ελλάδα

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, επέλεξε να τοποθετηθεί σχετικά με την κριτική που φέρεται να ασκείται στη Δικαιοσύνη, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, έκανε...