Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Επικαιρότητα

Πανελλήνιες 2024: Κάτω από τη βάση έγραψε περίπου το 60% των μαθητών σε τρία μαθήματα

Πανελλήνιες 2024 κάτω από τη βάση έγραψε περίπου το 60% των μαθητών

Σχεδόν 6 στους 10 υποψηφίους στις Πανελλήνιες έγραψε κάτω από τη βάση σε Ιστορία, Φυσική και Μαθηματικά.

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελληνίων 2024 μπήκε το μεσημέρι της Παρασκευής (28/6), καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες από του υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους στα μαθήματα των Πανελληνίων στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όσοι υποψήφιοι είχαν δηλώσει στη σχετική πλατφόρμα το κινητό τους τηλέφωνο, θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS).

Πανελλήνιες 2024: Συντριβή σε Φυσική, Ιστορία, Μαθηματικά

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, επίσης, και στατιστικά στοιχεία για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Όπως έκανε γνωστό, περίπου το 60% των μαθητών (σχεδόν 6 στους 10) έγραψε κάτω από τη βάση σε Ιστορία, Φυσική και Μαθηματικά.

Συγκεκριμένα, το 58,95% των υποψηφίων, δηλαδή 15.949 μαθητές, έλαβαν βαθμό κάτω από τη βάση στη Φυσική.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή του μηχανογραφικού αποτελεί η απόκτηση προσωπικών κωδικών ασφαλείας

Στην Ιστορία, το 59,87%, δηλαδή 11.979 μαθητές και στα Μαθηματικά το 58,37%, δηλαδή 23.686 υποψήφιοι.

Στα ίδια μαθήματα, οι αριστούχοι ήταν στην Ιστορία μόλις το 10% (2.172 μαθητές), στη Φυσική το 7,23% (1.958 μαθητές) και στα Μαθηματικά το 4,59% (1.864 μαθητές).

Οι υποψήφιοι, πάντως, τα πήγαν πολύ καλά σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, καθώς το 87,15% έγραψε πάνω από τη βάση.

Tα ποσοστά για τα μαθήματα που οι μαθητές πήραν κάτω από τη βάση:

 • Νεοελληνική Γλώσσα – 12,85%
 • Αρχαία Ελληνικά – 40,90%
 • Ιστορία – 59,87%
 • Λατινικά – 34,32%
 • Φυσική – 58,95%
 • Χημεία – 32,64%
 • Μαθηματικά – 58,37%
 • Βιολογία – 32,25%
 • Πληροφορική – 41,27%
 • Οικονομία – 40,90%

Πανελλήνιες 2024: Τα στατιστικά των υποψηφίων

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα:

Στατιστικά υποψηφίων ΓΕΛ

Στατιστικά υποψηφίων ΕΠΑΛ

Ο πίνακας με τις βαθμολογίες

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά εδώ

Πανελλήνιες 2024: Εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση κωδικών για την υποβολή του μηχανογραφικού

Υπενθυμίζεται πως απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή του μηχανογραφικού αποτελεί η απόκτηση προσωπικών κωδικών ασφαλείας, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί έως σήμερα, Παρασκευή (28/6).

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις σχετικές οδηγίες προς τους μαθητές.

Σύμφωνα με αυτές πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) οι παρακάτω υποψήφιοι:

 • Όσοι έχουν συμμετάσχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2024, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν Μ.Δ. για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για την εισαγωγή τους σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ). Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει Μ.Δ και Π.Μ.Δ., ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος.
 • Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2022 ή 2023, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
 • Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) έτους 2024 που δεν συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2024 αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).
 • Πηγή: in

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Ο μικρός Γιάννης μας χρειάζεται, εδώ και 3 χρόνια έχει διαγνωστεί με επιθετικό καρκίνο στα κόκκαλα (οστεοσάρκωμα) και τώρα έχει υποτροπιάσει για 3η φορά...

Κοινωνία

Απίστευτες σκηνές αστυνομοκρατίας επικράτησαν στον Λόφο του Στρέφη όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν για να περιφρουρήσουν παιδικό αποκριάτικο πάρτι που γινόταν στο γήπεδο του...

Ελλάδα

Ακόμα ένα παιδί πέθανε από τα επτά συνολικά που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Λέρου και είχαν διασωθεί από το ναυάγιο λέμβου με μετανάστες, στα νοτιοανατολικά...

Κοινωνία

Mαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες έγιναν ένα και έστειλαν, το δικό τους μήνυμα ενάντια στην οπαδική βία, με το γκράφιτι (100τμ), έργο του SAME84,...