Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Πολιτική

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Όλα στο φως για τις υποκλοπές / Δεν υπάρχει απόρρητο»

Όλγα Κεφαλογιάννη

Παρέμβαση στο θέμα των υποκλοπών έκανε η πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για «άπλετο φως που πρέπει να πέσει στην υπόθεση» και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι «το απόρρητο δεν μπορεί να υπάρχει και να ισχύει εδώ». Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι περιμένει την εισαγγελική παρέμβαση, ενώ για το δημοσίευμα εφημερίδας είπε ότι «πρόκειται για λίστα ατάκτως ερριμμένη».

«Να βρεθεί η ισορροπία που θα εξασφαλίζει Σύνταγμα και εθνική ασφάλεια»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κα Κεφαλογιάννη αναφέρεται στις υποκλοπές

Πριν λίγες ημέρες μιλώντας στην Επιστημονική Ημερίδα «Θεσμικές και νομοθετικές προκλήσεις από την υπόθεση των υποκλοπών» ανέφερε πως «υπάρχει πράγματι νομοθετικό κενό που υποδηλώνει και την αντίστοιχη ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης προς μια κατεύθυνση που νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε. Να βρεθεί η ισορροπία εκείνη που θα διασφαλίζει εξίσου και κατ’ εφαρμογή του Συντάγματος την απόλυτη προστασία της εθνικής ασφάλειας της χώρας από τη μια πλευρά και την απαρέγκλιτη προστασία θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων, δηλαδή του δημοκρατικού πολιτεύματος από την άλλη».

«Και το σίγουρο είναι ότι στην πολύκροτη υπόθεση του κ. Ανδρουλάκη η ισορροπία αυτή δεν βρέθηκε, είναι κάτι που και η ίδια η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί, ότι δηλαδή από την επίμαχη περίπτωση προκύπτει προφανώς ότι θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα φίλτρα και ασφαλιστικές δικλίδες».

Όπως τόνισε, το μείζον ζήτημα που προκύπτει μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών «αφορά στη δυνατότητα επισύνδεσης, δηλαδή κάμψης των ατομικών ελευθεριών, το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ για την προστασία της εθνικής ασφάλειας», ενώ σε άλλο σημείο της παρέμβασής της ζήτησε να διευκρινιστεί η έννοια της εθνικής ασφάλειας.

Σε ό,τι αφορά στις νομοθετικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, κρίνεται απαραίτητο κατά την Όλγα Κεφαλογιάννη να «διασφαλίζουν ότι κανένα πρόσωπο και καμία υπηρεσία δεν μπορούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα, κανένας πολίτης δεν μπορεί να μένει απροστάτευτος, αναφορικά με τα δικαιώματα που του παρέχει το Σύνταγμα».

Πριν την ολοκλήρωση της ομιλίας της, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε για ακόμη μια φορά τις τρεις νομοθετικές παρεμβάσεις που πρέπει να επέλθουν, μετά τις αποκαλύψεις του σκανδάλου των υποκλοπών και τον καταιγισμό πολιτικών εξελίξεων που ακολούθησαν.

«Χρειάζεται αποσαφήνιση, καθορισμός της έννοιας της εθνικής ασφάλειας, δεύτερον πρόβλεψη που θα επιτρέπει στο πρόσωπο το οποίο αφορά η επισύνδεση – εφόσον δεν προκύπτει κάτι – να μπορεί να μάθει ότι παρακολουθήθηκε και γιατί, ώστε να μπορεί να προσφύγει στην ΑΔΑΕ για να προστατευτεί και τρίτον, κοινοβουλευτικός έλεγχος για υποθέσεις άρσης απορρήτου που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα, πιθανότατα με τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής».

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Πολιτική

Έκτακτη δήλωση για το θέμα των υποκλοπών από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά την παραδοχή του πρωθυπουργού στο debate, ότι υπήρξε σκάνδαλο...

Πολιτική

Για διάβρωση της Δημοκρατίας και διαφθορά κάνει λόγο το σχέδιο απόφασης της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα όσον αφορά το ζήτημα των υποκλοπών. Στο σχετικό σχέδιο απόφασης...

Ελλάδα

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο 10 ημέρες από τη στιγμή που ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος αποκάλυψε, μιλώντας στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA, ότι η Αρχή Προστασίας...

Πολιτική

Το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο με την σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου. Αποκαλύψεις και διαπιστώσεις που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του σκανδάλου των...