Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Νίκη για τους λιμενεργάτες απεργούς της COSCO: Υπεγράφη 3ετής συλλογική σύμβαση εργασίας

Νίκη για τους λιμενεργάτες απεργούς της COSCO
EUROKINISSI

Υπογραφή συλλογικής σύμβασης πέτυχαν οι απεργοί της COSCO. Με τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και τους επίμονους αγώνες τους ανάγκασαν την εταιρεία να ικανοποιήσει ένα σημαντικό μέρος των αιτημάτων τους.

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένως Πειραιώς, του ομίλου της COSCO, προχώρησε στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους λιμενεργάτες, διάρκειας τριών ετών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νέα σύμβαση προβλέπει σταδιακές αυξήσεις για τρία χρόνια καθώς και πρόσθετες παροχές, ενώ ο διάλογος της Ένωσης Λιμενεργατών και της διοίκησης του Οργανισμού διεξήχθη σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυξήσεις κυμαίνονται από 5%-13% στη διάρκεια της τριετίας.

Υπενθυμίζεται πως οι απεργοί της COSCO από το 2021, και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, επέλεξαν να απαντήσουν με αποφασιστικότητα στο όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που είχε εξαπολύσει η εργοδοσία και η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στο σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ, διεκδίκησαν να δουλεύουν ως άνθρωποι και να γυρίζουν στις οικογένειές τους όρθιοι, και όχι σακατεμένοι ή σε φέρετρο, και κατάφεραν να αποσπάσουν τη δέσμευση της εργοδοσίας για λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς. Ταυτόχρονα ανέδειξαν ότι οι «εμβληματικές επενδύσεις», όπως της COSCO, δεν μπορύν να τραφούν χωρίς την ένταση της εκμετάλλευσης, χωρίς την εντατικοποίηση και τα εργατικά «ατυχήματα».

Από την αρχή του αγώνα τους διεκδικούν: Υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ, επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

24ωρη πανελλαδική απεργία από ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ για ουσιαστικές αυξήσεις, μαζικές προσλήψεις και δωρεάν δημόσια υγεία – Δυναμικές συγκεντρώσεις. Μπλόκο στο υπουργείο Υγείας έκαναν σήμερα Πέμπτη...

Επικαιρότητα

Σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα με αφορμή την ψήφιση του νέου εργασιακού...

Κοινωνία

Ο Άρης Πορτοσάλτε ήδη από χθες έχει ξεκινήσει την επίθεση κατά των ανθρώπων που σκοπεύουν να απεργήσουν σήμερα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που θεσμοθετεί...

Επικαιρότητα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την Πέμπτη (21/9), καθώς συνδικάτα και ενώσεις εργαζομένων προκηρύσσουν πανελλαδική απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης....