Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Σχολεία απειλούνται με έξωση

Σχολεία έξωση
EUROKINISSI

Με έξωση απειλούνται δύο σχολεία στη Νέα Σμύρνη, εξαιτίας δικαστικής διαμάχης του δήμου με την Εστία για οφειλόμενα ενοίκια 12 ετών.

Το πρωί της Τετάρτης, μαθητές και γονείς του 7ου Λυκείου και 8ου Γυμνασίου πραγματοποιήσαν διαμαρτυρία, καταγγέλλοντας ότι το σχολείο τους απειλείται με έξωση, ζητώντας λύση για το ζήτημα.

Μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα σε δήμο, περιφέρεια Αττικής και Εστία:

Η υπόθεση ξεκινά το 2010, όταν η περιφέρεια Αττικής, διάδοχος της Νομαρχίας, σταμάτησε να πληρώνει τις υποχρεώσεις της, μετακυλίοντας τις ευθύνες σε υπουργείο Παιδείας και δήμους, όπως σημείωσε το Έθνος. 

Από την πλευρά του, ο δήμος Νέας Σμύρνης εδώ και 13 χρόνια θεωρεί ότι σε ένα δικό του οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί για συγκεκριμένο σκοπό, που πλέον δεν υφίσταται -αλλαγή από επαγγελματική σε δημόσια εκπαίδευση- δεν πρέπει να πληρώσει ενοίκιο. Έτσι, έχει σταματήσει να πληρώνει τα μισθώματα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

«Το ενοίκιο του χώρου το πλήρωνε η πρώην νομαρχία Αθηνών, νυν περιφέρεια Αττικής. Από το 2010 και μετά με τον νόμο Καλλικράτη σταμάτησε να πληρώνει», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Πολύδωρος Συρίγος.

EUROKINISSI

Σύμφωνα με τον Alpha, η Εστία Νέας Σμύρνης έχει προχωρήσει σε αγωγή στην περιφέρεια Αττικής και τον δήμο, ο οποίος με την σειρά του έκανε αγωγή στην περιφέρεια, καθώς, όπως υποστηρίζει, εκείνη έχει την ευθύνη για την πληρωμή των μισθωμάτων.

Η υπόθεση έχει οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη, με την Εστία Νέας Σμύρνης να δικαιώνεται στο ζήτημα του ιδιοκτησιακού. Η Εστία έχει στραφεί εναντίον του δήμου διεκδικώντας μισθώματα από το 2010 που συνολικά αγγίζουν τα 5,8 εκατομμύρια Ευρώ, με τις αγωγές να εκδικάζονται σήμερα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Εστίας Νέας Σμύρνης, Ι. Γκιούσας, τόνισε ότι πρόθεση της εστίας είναι η είσπραξη των μισθωμάτων και όχι «να στραφεί κατά της κοινωνίας» της περιοχής.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Επικαιρότητα

Τον τραυματισμό φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου όπου κρατούνταν η χαμηλοσυνταξιούχος Ιωάννα Κολοβού και ο γιος της...

Κοινωνία

Μία πενταμελής οικογένεια στο Αιγάλεω είναι σήμερα αντιμέτωπη με το “τέρας” των πλειστηριασμών, καθώς το πρωί και με την παρουσία των ΜΑΤ ξεκίνησε διαδικασία έξωσης...

Κοινωνία

Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, επιστρέφει στο σπίτι του ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης, ο 81χρονος συνταξιούχος από τα Φλογητά Χαλκιδικής ο οποίος ζούσε επί δύο...

Κοινωνία

Εικόνες μιας κανονικότητας που πλησιάζει, καθώς η πρώτη κατοικία έχει μείνει απροστάτευτη με τη σφραγίδα κυβέρνησης και Αρείου Πάγου, εκτυλίχθηκαν χθες στις 7 το...