Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Πολιτική

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα γίνουμε η πρώτη χώρα που δεν θα επιτρέπει τα παράνομα συστήματα παρακολούθησης

Μητσοτάκης

Το «κοινό πρόβλημα της Ευρώπης» με τα παράνομα λογισμικά παρακολουθήσεων και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ήταν τα σημεία στα οποία στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.

Ο πρωθυπουργός μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο από τo Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, όπου συμμετέχει στην Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα COP27.

«Οτιδήποτε κάνουμε θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά υγιές»

«Tα καταφέραμε μόνο και μόνο γιατί συνδυάσαμε υψηλή ανάπτυξη με λογική δημοσιονομική πολιτική, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το τρίπτυχο οικονομία- ενεργειακή κρίση και ακρίβεια.

Παρακολουθήσεις: «Οτιδήποτε έχει γραφτεί πρόσφατα είναι σφάλμα»

«Αναγνωρίζω ότι στην Ευρώπη έχουμε θέμα όσον αφορά τις τις παρακολουθήσεις. Το παράνομο λογισμικό δεν είναι μόνον ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό, αλλά επιδιώκω μέσα στον επόμενο μήνα η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τις παράνομες παρακολουθήσεις και τα παράνομα συστήματα παρακολούθησης.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του Bloomberg σχετικά με την επιρροή μια ενδεχόμενης αλλαγής στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό σημείο. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός συνεργάτης των Ηνωμένων Πολιτειών σε ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο σημείο του κόσμου και δεν πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει».

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Η Μαρία Καρυστιανού μαζί με άλλους γονείς και συγγενείς θυμάτων προσπαθούν καθημερινά να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών και να τιμωρηθούν οι...

Πολιτική

Predator – Από το κινητό του Γρηγόρη… με αγάπη. Τις νέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως η δημοσιογραφική έρευνα των Reporters United,  ΕφΣυν, Spiegel, Mediapart...

Παραπολιτικά

Η παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας περίπου ένα μήνα μετά από αυτή του Νότη Μηταράκη άνοιξε τη συζήτηση για...

Κοινωνία

Η επιζήσασα του μοιραίου δυστυχήματος Ευδοκία Τσαγκλή, εξέφρασε την αντίδρασή της για τη βίαιη απώθησή της από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η νεαρή κοπέλα που είχε θέσει...