Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Επικαιρότητα

Με καταστολή απαντά στα αιτήματα των καλλιτεχνών η Κυβέρνηση – Έριξε και δακρυγόνο

Με καταστολή απαντά στα αιτήματα των καλλιτεχνών η Κυβέρνηση

Ωμή καταστολή και χημικά ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στους χιλιάδες καλλιτέχνες που πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85, που υποβαθμίζει τα καλλιτεχνικά πτυχία σε απολυτήρια Λυκείου.

Αστυνομικές δυνάμεις με κλούβες εμπόδισαν τους καλλιτέχνες να ανεβούν την Βασιλίσσης Σοφίας.

Λίγο πριν η πορεία φτάσει στο Εθνικό Θέατρο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές κάνοντας ρίψη δακρυγόνου.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το Εθνικό θέατρο περιμετρικά, εμποδίζοντας τους συμμετέχοντες να προσεγγίσουν το κτίριο.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης από σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κόσμο που αντιδρά στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 που υποβαθμίζει τα καλλιτεχνικά πτυχία σε απολυτήρια Λυκείου.

Έτσι, με τα δυναμικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κορυφώνουν τις δράσεις τους και τη 48ωρη απεργία του ΣΕΗ με τη στήριξη της ΠΟΘΑ για την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85.

Οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, έχουν ανακοινώσει ότι θα υποβάλλουν την παραίτησή τους εάν δεν τροποποιηθεί, μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, το Προεδρικό Διάταγμα. Παράλληλα, θα προχωρήσουν σε νέα απεργία στις 8/2.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Επικαιρότητα

Σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα με αφορμή την ψήφιση του νέου εργασιακού...

Κοινωνία

Ο Άρης Πορτοσάλτε ήδη από χθες έχει ξεκινήσει την επίθεση κατά των ανθρώπων που σκοπεύουν να απεργήσουν σήμερα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που θεσμοθετεί...

Επικαιρότητα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την Πέμπτη (21/9), καθώς συνδικάτα και ενώσεις εργαζομένων προκηρύσσουν πανελλαδική απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης....

Κοινωνία

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ηθοποιός, απολύθηκε από θεατρική παράσταση, επειδή η σύζυγός του έμεινε έγκυος. Ακόμα ένα περιστατικό που αποδεικνύει πως τα εργασιακά δικαιώματα...