Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ / Σκιά τρομοκρατίας «βλέπει» ο Ερντογάν

Κωνσταντινούπολη: Έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ / Σκιά τρομοκρατίας «βλέπει» ο Ερντογάν

Iσχυρή έκρηξη έγινε σε πολυσύχναστο πεζόδρομο στην κεντρική περιοχή της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη, βίντεο που προβλήθηκαν, αλλά και τουρκικά ΜΜΕ.

Η κρατική τηλεόραση TRT, αλλά και άλλα ΜΜΕ προέβαλαν βίντεο με ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα που κατευθύνονταν στο σημείο της έκρηξης στην οδό Ιστικλάλ στην περιοχή Μπέγιογλου. Η έκρηξη σημειώθηκε περί τις 16.20 ώρα Ελλάδας (15.20 ώρα Τουρκίας)  πολύ κοντά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του ελληνικού προξενείου της Πόλης.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Ο σταθμός της αστυνομίας Κασίμπασα που βρίσκεται δίπλα ανέφερε ότι όλα τα πληρώματα έχουν μεταβεί στο σημείο της έκρηξης, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια στιγμή, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας επέβαλε απαγόρευση στη μετάδοση των εξελίξεων από τα τουρκικά ειδησεογραφικά μέσα, ενώ επιβλήθηκαν περιορισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Ali Yerlikaya επιβεβαίωσε με ανάρτησή του πως υπάρχουν απώλειες, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθεί σε αριθμό θυμάτων, ενώ δήλωσε πως αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί: «Σήμερα, γύρω στις 16.20, σημειώθηκε έκρηξη στην οδό Taksim Istiklal στην περιοχή μας Beyoglu. Στο σημείο έσπευσαν οι ομάδες μας της αστυνομίας, της υγειονομικής υπηρεσίας, της πυροσβεστικής και της AFAD. Υπάρχουν θύματα και τραυματίες. Οι εξελίξεις θα κοινοποιηθούν στο κοινό».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο  τραγικός έως τώρα απολογισμός κάνει λόγο για 6 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες.

Σκιά τρομοκρατίας «βλέπει» ο Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε «μυρίζει τρομοκρατία», διαμηνύοντας ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και σε πληροφορίες που υποδεικνύουν ότι μία γυναίκα εμπλέκεται στην επίθεση.

«Εύχομαι το έλεος του Θεού στους πολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους στη βομβιστική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ. Οι προσπάθειες να νικήσουν την Τουρκία και το τουρκικό έθνος μέσω της τρομοκρατίας θα αποτύχουν σήμερα, όπως και στο παρελθόν, όπως θα αποτύχουν ξανά στο μέλλον», 

«Ο λαός μας μπορεί να είναι βέβαιος ότι οι ένοχοι πίσω από την επίθεση θα λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι αρχικές πληροφορίες υποδηλώνουν ότι «μια γυναίκα έπαιξε ρόλο» στην επίθεση.

«Θα είναι λάθος να πούμε ότι πρόκειται αναμφίβολα για μια τρομοκρατική επίθεση, αλλά οι αρχικές εξελίξεις και οι πρώτες πληροφορίες από τον κυβερνήτη μου είναι ότι η επίθεση μυρίζει τρομοκρατία», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα

Σκληρή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη δήλωσή του...

Κόσμος

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (1/10) κοντά στο τουρκικό κοινοβούλιο στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς. Ειδικότερα, ο υπουργός ανακοίνωσε...

Κόσμος

Η τρίτη θητεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκίας είναι γεγονός, μετά την πανηγυρική νίκη του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με 52,16% έναντι 47,84%...

Κόσμος

Σε 12 από τις 15 δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει τις προεδρικές εκλογές κερδίζει ο Κιλιτσντάρογλου. Δέκα μέρες πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου, οι...