Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Ελλάδα

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Καίγονται σπίτια – Εκκενώθηκε οικισμός 

φωτιά
εικόνα αρχείου

Η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Πολιτική Προστασία έδωσε εντολή εκκένωσης του οικισμού Μύτικα.

«Οι δυνάμεις επιχειρούν πλήρως και σε όλο το μέτωπο, όμως οι συνεχείς εναλλαγές του αέρα δυσκολεύουν πολύ το έργο τους. Αν δεν είχε αυτή την δύναμη ο αέρας, θα την είχαμε θέσει υπό έλεγχο, όμως αλλάζει συνεχώς και κάποιες στιγμές δυναμώνει πολύ». 

«Εκκενώθηκε προληπτικά ο Μύτικας, με εντολή να κινηθούν προς την Ψάθα. Από εκεί και πέρα, είμαστε σε πλήρη κινητοποίηση με όλες τις δυνάμεις μας», ανέφερε ο κ. Κολοβέντζος.

Στο μήνυμα που στάλθηκε στα κινητά των πολιτών που βρίσκονται στην περιοχή από το 112 αναφέρεται: «Αν βρίσκεστε στο Μύτικα εκκενώστε τώρα προς Ψάθα».

Η φωτιά ξέσπασε στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Οι πρώτες εικόνες από το σημείο ήταν χαρακτηριστικές, καθώς φαίνεται πως η πυρκαγιά καίει σε δύσβατη περιοχή. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 Α/Φ και 6 Ε/Π, εκ των οποίων τα 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της, ενώ σε Γενική Επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πύρινο μέτωπο βρίσκονται για να συνδράμουν και πυροσβέστες από τη Ρουμανία.

Λόγω της φωτιάς διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό από το ύψος της Ταβέρνας Κρύο Πηγάδι, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό.
  • Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων από το ύψος της οδού Πευκών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψάθα.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Επικαιρότητα

Στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά στην Ηλεία παραμένουν και επιχειρούν 265 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 83 οχήματα. Η βροχόπτωση που...

Επικαιρότητα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Γεράκι, του δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία. Επιπλέον πύρινο μέτωπο εντοπίζεται και στην περιοχή Χάβαρι, φωτιά για την οποία...

Ελλάδα

Μαίνεται για τρίτο 24ωρο η πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή σε δασική έκταση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, εκεί όπου έχασαν τη ζωή τους δύο...

Επικαιρότητα

Μαίνεται για δεύτερη μέρα η φωτιά στην Εύβοια – Νέο μήνυμα εκκένωσης έλαβαν πριν από λίγο οι κάτοικοι των Κριεζών. Για δεύτερη μέρα μαίνεται...