Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Έρευνα στις δομές «Κιβωτός του Κόσμου»: Τρεις καταγγελίες ασέλγειας και τέσσερις ξυλοδαρμού εξετάζει η Εισαγγελία 

κιβωτός του κόσμου

Η Εισαγγελία Ανήλικων αναλαμβάνει να ρίξει φως στις συγκλονιστικές καταγγελίες περί κακοποίησης παιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών, η δικογραφία επιστρέφει από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής στις εισαγγελικές αρχές.

Κατόπιν αυτού η Εσαγγγελία Ανηλίκων, αφού ολοκληρώσει τη σχετική έρευνα θα αποφανθεί για την απόδοση ποινικών ευθυνών στους υπαίτιους που θα προκύψουν.

Η αστυνομία αναφέρει ότι έως τώρα έχει καταθέσει στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ένας 18χρονος σήμερα, ο οποίος υποστηρίζει ότι το 2020 έπεσε θύμα ασέλγειας και κακοποίησης από άτομο που βρισκόταν σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου». Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του, η κακοποίησή του συνεχίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει άλλες δύο καταγγελίες, ενός ενήλικου σήμερα και ενός ανήλικου, για ανάλογα περιστατικά στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Στο μικροσκόπιο των αρχών, σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρίσκονται πέντε δομές σε Αττική και περιφέρεια, ενώ από την εισαγγελία ανηλίκων ερευνώνται τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις ξυλοδαρμού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων έχουν λάβει ήδη τις πρώτες καταθέσεις μεταξύ των οποίων και του 18χρονο που φέρεται να δεχόταν τις ασελγείς πράξεις την τελευταία διετία. Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν από τα «αγαπημένα παιδιά» υψηλόβαθμου προσώπου της «Κιβωτού» που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση, μέσα στη δομή.

Η αρχή των αποκαλύψεων 

Όλα ξεκίνησαν από καταγγελία που έφτασε στο ειδικό τμήμα για τα δικαιώματα του παιδιού του Συνήγορου του Πολίτη τον περασμένο Αύγουστο. Εν συνεχεία ξεκίνησε έρευνα σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» τόσο στην Αθήνα αλλά και εκτός.

Εκεί τα ειδικά κλιμάκια ανέπτυξαν επαφές με άτομα στους χώρους της ΜΚΟ, οι οποίοι φέρονται να τους περιέγραψαν προβληματικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Όταν συγκέντρωσαν τα στοιχεία ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, όπου στις αρχές Νοεμβρίου διέταξε προκαταρκτική έρευνα την οποία και ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και η σκυτάλη παραδόθηκε την Παρασκευή στην Εισαγγελία Ανήλικων.

Για την υπόθεση θα κληθούν να καταθέσουν παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές της Κιβωτού, ενώ το υπουργείο Εργασίας ακυρώνει την παραχώρηση ακινήτου στην ΜΚΟ.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Επικαιρότητα

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσει ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος, κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος δυο ανηλίκων τροφίμων...

Επικαιρότητα

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο παππούς μίας ανήλικης που, εκμεταλλευόμενος ότι πρόσεχε την εγγονή του, προέβαινε στον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της επί σειρά ετών. Ο 78χρονος κατηγορείται ότι...

Επικαιρότητα

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας για τον πατέρα Αντώνιο. Ζητά να καθίσει στο «σκαμνί» για την κατάχρηση σε ασέλγεια δυο ανηλίκων τροφίμων της Κιβωτού. Ο Εισαγγελέας...

Κοινωνία

Απειλές και εκφοβισμό από άνδρα για να μην καταθέσει στις αρχές κατήγγειλε ότι δέχθηκε το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό, το οποίο έπεσε θύμα αλλεπάλληλων βιασμών και...