Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ: Εκκενώνεται ο Ελαιώνας / Συνελήφθησαν πρόσφυγες

Εκκενώνεται ο Ελαιώνας
Εικόνα αρχείου / EUROKINISSI

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς εκκενώνεται ο Ελαιώνας από το πρωί της Τετάρτης (30/11) και έχουν ήδη συλληφθεί αρκετοί πρόσφυγες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Law and Order, αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τουλάχιστον 8 πρόσφυγες.

Η κατάσταση της υγείας μερικών προσφύγων, βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

Σημείωση

Η μοναδική δομή φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων και αυτή στην οποία ζουν οι πιο ευάλωτες περιπτώσεις ανθρώπων (όπως επιζώσες/ώντες σεξουαλικής βίας, βασανιστηρίων και εμπορίας ανθρώπων, άτομα με σοβαρά ψυχιατρικά ζητήματα, χρόνια νοσήματα και αναπηρίες, γυναίκες έγκυες μόνες ή/και με παιδιά, νεαρά άτομα σε κίνδυνο, ηλικιωμένα άτομα με απειλητικά για τη ζωή τους ιατρικά προβλήματα) αποφασίστηκε να κλείσει.

Η πρόθεση έγινε γνωστή για πρώτη φορά από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στις 23 Φεβρουαρίου 2022.

Στις 30 Ιουνίου, απολύεται ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων που αποτελούν το ψυχοκοινωνικό – νομικό προσωπικό και το προσωπικό παιδικής προστασίας που διαχειρίζονται το 95% των υποθέσεων/φακέλων των διαμενόντων. Οι 1.600 διαμένοντες, χάνουν τους ανθρώπους που τους βοηθάνε να σταθούν στα πόδια τους από το 2016. 

Από τις θέσεις τους απομακρύνονται κοινωνικοί λειτουργοίψυχολόγοιδιερμηνείς που είχαν προσληφθεί στο Δήμο Αθήνας μέσω της ΕΑΤΑ ΑΕ. Ένας διερμηνέας από αυτούς, είναι ο άνθρωπος που έσωσε ένα αυτιστικό παιδί, όταν το κοντέινερ του τυλίχτηκε στις φλόγες.

«Είναι το σπίτι μας πια εδώ. Εδώ γεννήθηκαν τα παιδιά μας. Εδώ διαβάζουν, δεν θέλουμε να φύγουμε».«Δεν κυλάει στις φλέβες μας το ίδια αίμα, νιώθουμε όμως ότι είμαστε οικογένεια», είπε μια γυναίκα.

Και αυτό πρόκειται να χαθεί. Η αίσθηση της ασφάλειας. Της γειτονιάς. Του ανθρώπου δίπλα που θα νοιαστεί, σ’ ένα τόπο που βρίσκεσαι κυνηγημένος. Κάποιοι αποφάσισαν με την βία, ότι οι οικογένειες που είναι στον Ελαιώνα, θα πρέπει να τον εγκαταλείψουν.

«Είμαστε πρόσφυγες που τράπηκαν σε φυγή από τον πόλεμο και τη βία στη χώρα μας. Θέλουμε απλώς να συνεχίσουμε να στεγαζόμαστε στη δομή του Ελαιώνα, να έχουμε πρόσβαση στην υγεία και το σχολείο για τα παιδιά μας, να ζούμε αρμονικά με τους ανθρώπους εδώ. Θέλουμε επίσης όλοι οι εργαζόμενοι στο στρατόπεδο, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι ψυχολόγοι κ.λπ., που τόσο πολύ τους χρειαζόμαστε, να παραμείνουν».

Κάποιοι αποφάσισαν με την βία, ότι οι οικογένειες που είναι στον Ελαιώνα, θα πρέπει να τον εγκαταλείψουν.

Να πάνε πού;

Σε στρατόπεδα που είναι σαν φυλακές;

Ή στο δρόμο;

Γράφει ο Μάριος Ραφαήλ Μπίκος

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, προκάλεσε η ανεξέλεγκτη πορεία του γερανού της αστυνομίας την Πέμπτη στην οδό Ακαδημίας μετά το πέρας...

Ελλάδα

4 αστυνομικοί (αξιωματικός, αστυφύλακες και ειδικός φρουρός) συνελήφθησαν το Σάββατο (11 Μαρτίου) κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί...

Ελλάδα

Οι αρχές στην Πάτρα προέβησαν στην σύλληψη του προέδρου του 15μελους του 4ου γυμνασίου που τελεί υπό κατάληψη. Την σύλληψη του πρόεδρου του 15μελούς...

Ελλάδα

Σε συναγερμό έχει τεθεί η ελληνική αστυνομία ενόψει των σημερινών συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη. Αύρες,...