Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Εικόνες ντροπής στην Περιφέρεια Αττικής: Στα σκουπίδια η βοήθεια πολιτών για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία-Συρία

Περιφέρεια Αττικής: Στα σκουπίδια η βοήθεια πολιτών για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία-Συρία

Απίστευτες εικόνες με εκαντοντάδες πεταμένα ρούχα, πάνες και τρόφιμα, έξω από το κέντρο διαχείρισης και αποθήκευσης της Περιφέρειας Αττικής.

Σκηνές που αποτελούν ντροπή για την Περιφέρεια και που φυσικά προκαλούν καχυποψία στους πολίτες που ενδιαφέρθηκαν και κινητοποιήθηκαν για να συνεισφέρουν στους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία.

Η εικόνα που αντίκρισε έξω από το κέντρο διαχείρισης και αποθήκευσης της Περιφέρειας Αττικής, ο φωτορεπόρτερ, Γιώργος Μουτάφης, ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική. Εκατοντάδες κόσμος προσπαθώντας να απαλύνει τον πόνο των χτυπημένων από τον εγκέλαδο, γειτόνων μας, προσκόμισε τόνους προϊόντων στην Περιφέρεια, προκειμένου αυτή να τα περισυλλέξει και να τα μεταφέρει το προσεχές διάστημα στις περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό της 6ης Φλεβάρη.

Ανάμεσα στα πράγματα που ζητήθηκαν από τους υπεύθυνους, ήταν και ρούχα, πάνες και τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία και θα δίνονταν στους εκατοντάδες χιλιάδες πλέον άστεγους, Τούρκους και Σύρους συνανθρώπους μας.

Φαίνεται, ωστόσο, πως οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας, όχι απλά δεν έφεραν εις πέρας το έργο που είχαν αναλάβει, ώστε να πακετάρουν και να αποστείλουν το σύνολο των ρούχων στους σεισμοπαθείς, αλλά δεν σεβάστηκαν ούτε στο ελάχιστο το ενδιαφέρον των πολιτών που συνέβαλαν στο εν λόγω εγχείρημα.

Πεταμένα σαν σκουπίδια στους δρόμους γύρω από το κτήριο το κέντρο διαχείρισης, στο έλεος των όποιων πλιατσικολόγων. Γάλατα εκτεθειμένα και ανοιγμένα, συσκευασίες με πάνες ξεσκισμένες και πάρα πολλά ρούχα, εκ των οποίων κάποια είχαν συλλεχθεί από τον Δήμο Αμαρουσίου, συνθέτουν την ντροπιαστική εικόνα.

Μόλις χθες ο Γιώργος Πατούλης, παρουσίαζε μια εικόνα αρτιότητας και απόλυτου ελέγχου με αναρτήσεις της στο Faceboοk, τονίζοντας πως 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής ήταν έτοιμα για αναχώρηση σήμερα, Κυριακή στις 10 το πρωί από το ΣΕΦ, ως κομβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.

«Πάνω από 110 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», του ΙΣΑ και των δήμων της Αττικής» όπως χαρακτηριστικά γραφόταν στην ανάρτηση, ενώ ο ίδιος ο Περιφερειάρχης έστειλε «μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς η τεράστια ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα μας συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους γείτονές μας».

Πηγή

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα

Σκληρή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη δήλωσή του...

Κόσμος

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (1/10) κοντά στο τουρκικό κοινοβούλιο στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς. Ειδικότερα, ο υπουργός ανακοίνωσε...

Κόσμος

Η τρίτη θητεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκίας είναι γεγονός, μετά την πανηγυρική νίκη του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με 52,16% έναντι 47,84%...

Κόσμος

Σε 12 από τις 15 δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει τις προεδρικές εκλογές κερδίζει ο Κιλιτσντάρογλου. Δέκα μέρες πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου, οι...