Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Ελλάδα

ΔΥΠΑ: Έρχονται νέα προγράμματα για 200.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας

επιδοτούμενες θέσεις εργασίας

Στόχος της ενέργειας είναι η μείωση της ανεργίας, ώστε να πέσει κάτω του 10% το 2024. Σύμφωνα με τον οργανισμό πρόκειται να προωθηθούν προγράμματα με 200.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, στην εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας» τα προγράμματα θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ.

Τι αφορούν

Η διάρκειά τους κυμαίνεται από 7 έως 18 μήνες, ενώ ο μισθός των ωφελούμενων ξεκινά από τα 713 ευρώ και φτάνει ακόμη και στα 951 ευρώ (για άνεργους που έχουν συμπληρώσει το 12μηνο επιδοτούμενης ανεργίας).

Οι 10.000 (από τις 30.000) αφορούν νέους άνεργους νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης εγγεγραμμένων στα μητρώα της ΔΥΠΑ, με στόχο την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Η δράση έχει προϋπολογισμό 68 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δημοσίου και επιχειρήσεις ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Οι άλλες 10.000 αφορούν ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών, ηλικίας 45 ετών και άνω, σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας των οποίων η επί μακρόν απομάκρυνση από την αγορά εργασίας δυσκολεύει την επανένταξή τους. Εχει προϋπολογισμό 119,7 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης των μακροχρόνια ανέργων.

Το τρίτο πακέτο των 10.000 θέσεων αφορά ανέργους που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας

Το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 112,3 εκατ ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους. Ο πρώτος κύκλος θα ωφελήσει 7.000 άτομα που ανήκουν στις εξής κατηγορίες:

-άνεργες μητέρες που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας μετά την ανατροφή των παιδιών τους.

-μακροχρόνια άνεργοι άνω των 24 μηνών.

-άτομα άνω των 55 ετών που είναι άνεργοι για διάστημα άνω των 12 μηνών.

-άτομα με πολύ χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών και Ρομά.

Μέχρι το Μάιο άλλες 38.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας

Οι 38.000 νέες θέσεις που θα δρομολογηθούν μέχρι το Μάιο θα αφορούν σε προγράμματα με έμφαση σε γυναίκες και πράσινη οικονομία. Θα ξεκινήσουν πιλοτικά σε πόλεις με υψηλά ποσοστά ανεργίας και οικονομίες σε μετάβαση.

Έτσι, για παράδειγμα σχεδιάζεται πρόγραμμα για ανέργους 25-45 ετών στο πλαίσιο του οποίου η  επιδότηση θα είναι πάνω από 60-65% και για τις ομάδες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα εμπόδια θα φτάνει και το 80% .

Παράλληλα η ΔΥΠΑ σχεδιάζει προγράμματα για 111.000 θέσεις εργασίας που θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ. Θα περιλαμβάνει νέες δράσεις, συμβουλευτική και κατάρτιση και θα απευθύνεται σε  γυναίκες, νέους και  μακροχρόνια ανέργους.

Θα ξεκινήσουν σταδιακά μετά την άνοιξη και θα δίνουν έμφαση στην επιχειρηματικότητα, στην πράσινη και γαλάζια (ναυτιλία ναυπηγεία) οικονομία καθώς και στην ψηφιακή οικονομία.

Παράλληλα, άλλες 22.000 θέσεις τρέχουν ή θα τρέξουν άμεσα με άλλα προγράμματα.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Πολιτική

Επέκταση της στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, με τις τελικές τιμές καταναλωτή για την ηλεκτρική ενέργεια τον Αύγουστο να...

Ελλάδα

Νέα μέτρα στήριξης για την ενέργεια, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, για τον Ιούλιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Όπως είπε ο υπουργός, «μέσα σε αυτό το...

Ελλάδα

Για όλα τα ΑΦΜ είναι ανοιχτή πλέον η πλατφόρμα του Power Pass για την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Το πρωί του Σαββάτου (25/6) η πλατφόρμα άνοιξε...

Επικαιρότητα

«Πάμε πολύ καλά, δεν υπάρχουν προβλήματα, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών» δήλωσε για το Power Pass ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, προσθέτοντας ότι μέχρι...