Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέος ναζιστικός χαιρετισμός από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, αγκαλιά με το βιβλίο του Ιωάννη Μεταξά

Κωνσταντίνο Πλεύρη
(EUROKINISSI)

Σε νέα πρόκληση εντός του δικαστικής αίθουσας όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, προχώρησε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, έκανε μπροστά στην Έδρα για μια ακόμα φορά τον ναζιστικό χαιρετισμό ενώ κρατούσε στα χέρια του βιβλίο του Ιωάννη Μεταξά καθώς και το σήμα του κόμματος της 4ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Golden Dawn Watch, ο Πλεύρης απευθυνόμενος προς την έδρα είπε: «Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι (σηκώνει το χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό).

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε υποστηρίξει: «Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι».

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης ανέφερε:

«Πολλοστή φορά καταχράται την ιδιότητα του συνηγόρου και κάνει πολιτική τοποθέτηση. Ο ίδιος ο νομοθέτης εγκαθιστά […] αν ήταν αμάχητο το τεκμήριο δεν θα υπήρχε λόγος παρουσίας της Πολιτικής Αγωγής. Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε τη Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης είχε κάνει ναζιστικό χαιρετισμό και στις 7 Οκτωβρίου και μάλιστα μπροστά στην μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα, που εκείνη την ώρα κατέθετε. Η προκλητική κίνηση, πέρασε… απαρατήρητη από την Έδρα.

Φωτογραφία: (EUROKINISSI)

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα

Την οριστική διαγραφή του δικηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε το Α’ Τμήμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου για τον ναζιστικό χαιρετισμό στον οποίον είχε προβεί...

Κοινωνία

“Η μαχαιριά ήταν στην αριστερή πλευρά και ανοιχτή σαν τριαντάφυλλο, αυτή είναι η έκφραση που χρησιμοποιούν. Ήταν ανοιχτή η πληγή. Έστριψε το μαχαίρι και έτσι το...

Κοινωνία

Την δική του μαρτυρία για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά κατέθεσε στην συνεχιζόμενη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης...

Κοινωνία

Χωρίς την Χρύσα Τοσλούκου, σύντροφο του Παύλου Φύσσα, συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο Αθηνών, σήμερα Παρασκευή (03/02), καθώς η μάρτυρας δεν εντοπίστηκε....