Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου: Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν

απεργία
εικόνα αρχείου

Σε μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία που διοργανώνει την προσεχή Τετάρτη 9 Νοεμβρίου όσο και στο συλλαλητήριο στην Αθήνα την ίδια ημέρα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, αλλά και στα κατά τόπους συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, καλεί η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) τους εργαζόμενους.

«Οι εργαζόμενοι, μαζί με τα συνδικάτα, δίνουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια, που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, που επικρατούν, ενάντια στα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια. Πρέπει και επιβάλλεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας, μετά τις ραγδαίες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους, αλλά και της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι απαραίτητη η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς και η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι οι εργαζόμενοι να σταματήσουν να βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της 9ης του Νοέμβρη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν μαζικά το «παρών» στην 24ωρη Γενική Απεργία, καθώς και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε ολόκληρη τη χώρα, από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ.

Οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, δίνουν τη μάχη κατά της ακρίβειας που στραγγαλίζει τα νοικοκυριά και τους πολίτες. Η κατακόρυφη άνοδος των τιμών στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, ο πληθωρισμός που τρέχει με 12% εξανεμίζει το εισόδημα των εργαζομένων, τους φτωχοποιεί και τους εξαθλιώνει. Στη χώρα μας οι εργαζόμενοι ζουν πλέον σε μια μόνιμη κρίση, αφού 12 χρόνια τώρα αυτοί πληρώνουν το «μάρμαρος» ενώ η οικονομική ολιγαρχία του τόπου αυξάνει τον πλούτο και τα κέρδη της.

Ήρθε, πλέον, η ώρα να βάλουμε τέρμα σε αυτή την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους.

  • Διεκδικούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, αυξήσεις στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια.
  • Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Η αυριανή Γενική Απεργία, είναι απεργία – σταθμός κι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

24ωρη πανελλαδική απεργία από ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ για ουσιαστικές αυξήσεις, μαζικές προσλήψεις και δωρεάν δημόσια υγεία – Δυναμικές συγκεντρώσεις. Μπλόκο στο υπουργείο Υγείας έκαναν σήμερα Πέμπτη...

Επικαιρότητα

Σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα με αφορμή την ψήφιση του νέου εργασιακού...

Κοινωνία

Ο Άρης Πορτοσάλτε ήδη από χθες έχει ξεκινήσει την επίθεση κατά των ανθρώπων που σκοπεύουν να απεργήσουν σήμερα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που θεσμοθετεί...

Επικαιρότητα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την Πέμπτη (21/9), καθώς συνδικάτα και ενώσεις εργαζομένων προκηρύσσουν πανελλαδική απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης....