Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Άνθρωποι μένουν στα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν πού να πάνε λόγω φτώχειας

άνθρωποι μένουν στα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν πού να πάνε λόγω φτώχειας

Την άρνηση ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία να πάρουν εξιτήριο και να αποχωρήσουν επισημαίνουν οι υγειονομικοί, υπογραμμίζοντας ότι οι ασθενείς δεν έχουν χρήματα για να ζήσουν ή τρόπο να φιλοξενηθούν σε κάποια προνοιακή δομή.

Η αδυναμία ανθρώπων να πληρώσουν το ρεύμα και το φαγητό τους τους αναγκάζει να αρνούνται να πάρουν εξιτήρια από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται, διότι δεν έχουν που να πάνε. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καταγγέλλει ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των αστέγων που εισάγονται στα νοσοκομεία και αρνούνται να πάρουν εξιτήριο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ιστορίες ανθρώπων οι οποίοι χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία ως στέγη καθώς δεν έχουν πού να πάνε.

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει πως «τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα που δεν είναι εύκολο στη διαχείρισή του από τις κοινωνικές υπηρεσίες και φορτώνουν και με ράντζα τα νοσοκομεία. Υπάρχουν ασθενείς που εισάγονται και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά ζητήματα, οι οποίοι όταν αποκατασταθεί η υγεία του, αρνούνται να πάρουν εξιτήριο και φυσικά οι γιατροί δεν μπορούν να τους πετάξουν στο δρόμο.

Επειδή παίρνουν χαμηλές συντάξεις, δεν έχουν σπίτι, τους έχουν κόψει το ρεύμα, δεν έχουν θέρμανση, δεν έχουν φαγητό. Και όσοι δεν έχουν σπίτι θα πρέπει οι κοινωνικές υπηρεσίες να φροντίσουν να βρουν μια προνοιακή μονάδα».

Όπως τονίζει: «Στην Αττική έχουμε 200 θέσεις φιλοξενίας οι οποίες είναι γεμάτες και στις οποίες οι λίστες αναμονής είναι ένας χρόνος.

Στις ιδιωτικές μονάδες η τιμή είναι 700 ευρώ, ακόμα και της εκκλησίας. Ένας άνθρωπος που παίρνει 400 ευρώ σύνταξη δεν μπορεί να τις φτάσει. Για αυτό οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν σηκώσει πραγματικά τα χέρια ψηλά».

Ο κ. Γιαννάκος μίλησε για μια ιστορία που εκτυλίχτηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας και για την οποία επενέβησαν οι γιατροί για να βρεθεί μια λύση.

«Η κυρία Μαρίνα, μια ηλικιωμένη γυναίκα παίρνει 400 ευρώ σύνταξη. Στο σπίτι της η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα. Χρώσταγε 700 ευρώ. Για να επανασυνδεθεί χρειαζόταν το 1/10 δηλαδή 70 ευρώ. Οι συνάδελφοι έκαναν επαφές με τη ΔΕΗ για να το συνδέσει για να πάρει εξιτήριο. Η ΔΕΗ επέμενε στα 70 ευρώ. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν. Τελικά, πήγε σπίτι της και τώρα εκεί δεν έχει να φάει, δεν έχει ζέστηΤην ταΐζουν γείτονες».

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Σε δημόσια καταγγελία κατά της αεροπορικής εταιρείας Cyprus airways προχώρησε η Ραφαέλλα Μιλτιάδους, σύμφωνα με την οποία οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν την είσοδό της στο...

Κοινωνία

Αναλυτικό κατάλογο με τις δωρεές στήριξης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας, παρουσίασε ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», ενώ οι αντιδράσεις...

Ελλάδα

Το σχέδιο για την ανέγερση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, ακυρώνεται. Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που θα έκανε τη...

Ελλάδα

O Θάνος Πλεύρης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου την Τετάρτη (15 Φεβρουαρίου), επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα»...