Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Ελλάδα

Αγρότες: Εκατοντάδες τρακτέρ στον δρόμο / Αγώνας για επιβίωση κόντρα και στην αστυνομοκρατία 

Αγρότες: Εκατοντάδες τρακτέρ στον δρόμο / Αγώνας για επιβίωση κόντρα και στην αστυνομοκρατία 

Με πορεία ανέβηκαν στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, παρά την αστυνομοκρατία που εκδηλώνεται σε βάρος τους. Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής βγαίνουν στον δρόμο του αγώνα διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα για την επιβίωσή τους.

Σε γενική συνέλευση πάνω στον Ε65 ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), ευχαρίστησε για τη μαζική συμμετοχή αγροτών από Καρδίτσα και Τρίκαλα με τα τρακτέρ, αλλά και τους αγρότες από Λάρισα και Μαγνησία, καθώς και τις αντιπροσωπείες των εργατικών σωματείων και των φορέων που βρέθηκαν στο πλευρό τους στην σημερινή κινητοποίηση. Στην συνέχεια κατήγγειλε για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση που εδώ και μια εβδομάδα, που έχουν βγει τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, αρνείται να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά τους, εκτοξεύοντας συκοφαντίες αλλά και επιστρατεύοντας τον αυταρχισμό, όπως φάνηκε και στη σημερινή κινητοποίηση. Παρουσίασε επίσης συνοπτικά το πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων και τόνισε ότι ο αγώνας τους πρέπει να κλιμακωθεί με στήσιμο μπλόκων και πολύμορφη δράση σε όλη την χώρα. 

Τέλος αποφασίστηκε να συγκροτηθεί Συντονιστική Επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτών από κάθε χωριό και ανακοινώθηκε ότι το μπλόκο θα στηθεί κάτω από τον Ε65 στην παλιά Εθνική Οδό Καρδίτσας – Αθήνας και στον δρόμο Λάρισας – Καρδίτσας. Παράλληλα κάθε μέρα θα γίνονται αποκλεισμοί του Ε65, ενώ σε νέες γενικές συνελεύσεις θα καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Νωρίτερα δέχθηκαν επίθεση με χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ωστόσο με μαζικότητα και αποφασιστικότητα απάντησαν σπάζοντας στην πράξη την αστυνομοκρατία. 

Νωρίτερα από τα γκλομπς της Αστυνομίας δεν ξέφυγε ούτε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, που βρέθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών.

Τηλεφωνική παρέμβαση για την καταστολή και την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

Παρά την αστυνομοκρατία, οι αγρότες με πορεία ανέβηκαν στο κόμβο του Ε65. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις παρεμποδίζουν τους αγωνιζόμενους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους να μεταβούν με τα τρακτέρ τους στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα, που  κατέφθασαν με κομβόι εκατοντάδων τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από όλη τη Θεσσαλία. Μάλιστα, η Αστυνομία έχει αποκλείσει την πόλη της Καρδίτσας!

Μαζικά και αγωνιστικά απαντούν με αποφασιστικότητα στην αστυνομοκρατία καθώς η κυβέρνηση πριν την εμφάνιση των αγροτών έστειλε κλούβες της Αστυνομίας, οι οποίες παρατάχθηκαν στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου στην Καρδίτσα!

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, κλιμακώνοντας τον αγώνα για την επιβίωσή τους, έφτασαν στον Ε65 με κομβόι τρακτέρ που ξεκίνησαν νωρίτερα από διάφορα σημεία, τα οποία μετακίνησαν από τις πλατείες των χωριών όπου βρίσκονταν τις προηγούμενες ημέρες. 

Ανοίξτε τώρα τον δρόμο, κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις ο Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), εκφράζοντας τη σύσσωμη απαίτηση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, που, με παρατεταγμένα κορναρίσματα από τα εκατοντάδες τρακτέρ που έχουν παρατάξει, διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα για την επιβίωσή τους, απαντώντας αποφασιστικά στην αστυνομοκρατία.

Κώστας Τζέλας και Γιάννης Τσιούτρας, εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), κατήγγειλαν την αστυνομοκρατία σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών.

Με τον αγώνα τους οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής διεκδικούν:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, λόγω απωλειών ξένων αγορών ή λόγω των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
  • Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Την αστυνομοκρατία καταγγέλλουν o Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Επικαιρότητα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, με χιλιάδες εργαζομένους στους δρόμους. Μέρα πανεργατικής απεργίας σήμερα (17/04) για όλη τη χώρα, με τους εργαζόμενους να απεργούν και...

Επικαιρότητα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση των 15 εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν...

Ελλάδα

Σε συναγερμό έχει τεθεί η ελληνική αστυνομία ενόψει των σημερινών συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη. Αύρες,...

Κοινωνία

“Καλούμε όλη την κοινωνία την Πέμπτη 2/3 στις 18:00 να στηρίξει τις πανελλαδικές πανκαλλιτεχνικές κινητοποιήσεις”. Ο αγώνας των καλλιτεχνών κλιμακώνεται με καινούριες κινητοποιήσεις προκειμένου...