Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Ελλάδα

Αυξήσεις στις συντάξεις: «Ένας στους δύο θα δουν μια 13η σύνταξη» λέει ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ

αυξήσεις στις συντάξεις

Από την 1η Ιανουαρίου 2023, πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρο Τσάπαλο, αυτές θα είναι οι πρώτες πραγματικές αυξήσεις εδώ και 12 χρόνια.

Με τις συντάξεις του Φεβρουαρίου, 1.725.000 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις 7,75%, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (29.12.2022) στην εκπομπή Συνδέσεις στην ΕΡΤ.

Ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ καθησύχασε τους συνταξιούχους που περίμεναν τα Χριστούγεννα περισσότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους. «Ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί η αύξηση του 7,75%. Αυτό θα γίνει τέλη Ιανουαρίου με τις συντάξεις Φεβρουαρίου. Αφορά 1.725.000 συνταξιούχους χωρίς προσωπική διαφορά, αλλά ακόμα και όσοι έχουν προσωπική διαφορά είναι ένα 85% (περίπου 900.000) που έχουν προσωπική διαφορά. Βλέπουν και αυτοί αυξήσεις μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς», διευκρίνισε.

Με αφορμή τις αυξήσεις που θα δουν στους λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι με τις συντάξεις Φεβρουαρίου (καταβολή στα τέλη Ιανουαρίου) και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ο Όμηρος Τσάπαλος έκανε λόγο για σημαντική διαφορά και ετήσιο όφελος σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως τις συντάξεις των 1.100 τον μήνα καθαρά, που θα φτάσει τα 1.086 ευρώ. Και όπως τόνισε, «ένας στους δύο θα δουν μια 13η σύνταξη».

Ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ αναφέρθηκε και στις αυξήσεις που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

«Από 1η Ιανουαρίου 2023 είναι αναγκαία και μία μικρή αύξηση στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών της τάξεως των 15 με 20 ευρώ. Είναι πολύ σημαντική αυτή αύξηση και για τους ίδιους τους ελεύθερους επαγγελματίες, γιατί μελλοντικά θα δουν κι αυτοί αυξημένες συντάξεις. Όσο περισσότερα χρήματα δίνουν, τόσο πιο πολύ θωρακίζεται το ασφαλιστικό σύστημα σήμερα, αλλά και τόσο καλύτερη σύνταξη παίρνουν σε 20 – 30 χρόνια που θα βγουν στη σύνταξη.

Γιατί αν δεν αυξηθούν οι εισφορές με μαθηματική ακρίβεια, κάποιος που πληρώνει την πρώτη ασφαλιστική κλάση σήμερα των 220 ευρώ σε λίγα χρόνια από σήμερα θα δει 500 ευρώ σύνταξη και δεν νομίζω κανένας ελεύθερος επαγγελματίας να το θέλει αυτό», πρόσθεσε ο Όμηρος Τσάπαλος.

Πηγή

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Ανατιμήσεων συνέχεια με 7 στα 10 στελέχη της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου να επιβεβαιώνουν ότι έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε νέο γύρο αυξήσεων στις τιμές μέσα...

Κοινωνία

Αυξήσεις σε περίπου 1300 φθηνά φάρμακα αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα. Λόγω της τραγικής έλλειψης φαρμάκων που υπάρχουν στην χώρα αυτήν την περίοδο, ο Υπουργός...