Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Πολιτική

Υποκλοπές: Απορρίφθηκε αγωγή του Δημητριάδη κατά δημοσιογράφων

Υποκλοπές απορρίφθηκε αγωγή του Δημητριάδη κατά δημοσιογράφων
EUROKINISSI

Απορρίφθηκε η αγωγή που είχε καταθέσει ο Γρηγόρης Δημητριάδης σε βάρος του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, των Reporters United και της «Εφημερίδας των Συντακτών», αναφορικά με τις υποκλοπές.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε στραφεί εναντίον των εν λόγω μέσων ενημέρωσης, αναφορικά με δημοσιογραφική έρευνα που τον συνέδεε με το σκάνδαλο των υποκλοπών, με τη δικαιοσύνη να κρίνει ότι δεν είχε ψευδές περιεχόμενο ούτε υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο. 

«Δεν μπορούμε όμως να πανηγυρίζουμε. Η δημοσιογραφική εργασία για την υπόθεση των υποκλοπών βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Και η Δικαιοσύνη θα αργήσει πολύ να αποδοθεί» επισημαίνει σε σχετική ανάρτηση για την απόρριψη της αγωγής σε βάρος του ο Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε γίνει στόχος παρακολούθησης με κακόβουλο λογισμικό.

«Δικαίωση της δημοσιογραφικής μας έρευνας. Συνεχίζουμε, χωρίς φόβο» επισημαίνουν σε σχετική ανάρτηση οι Reporters United, αναφέροντας μεταξύ άλλων, για την έρευνα: «Στις 3.6.2022 και τις 4.8.2022, τεκμηριώσαμε συνδέσεις που ξεκινούσαν από τις συναλλαγές του κ. Δημητριάδη και έφταναν στον Φέλιξ Μπίτζιο, πρώην αναπληρωτή διαχειριστή και μέτοχο της Intellexa, που εμπορεύτηκε το Predator με έδρα την Ελλάδα και άδειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στις 5.8.2022, με φόντο και την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ο κ. Δημητριάδης παραιτήθηκε από το Μαξίμου και κατέθεσε αγωγή 550.000 ευρώ κατά του Reporters United και της ΕφΣυν, καθώς και των ρεπόρτερ Νικόλα Λεοντόπουλου, Θοδωρή Χονδρόγιαννου και Θανάση Κουκάκη» την οποία και καταδίκασαν διεθνείς οργανισμοί. Η αγωγή του Γρηγόρη Δημητριάδη εκδικάστηκε στις 25.1.2024.

«Στο δικαστήριο υπερασπιστήκαμε την έρευνά μας και εισφέραμε νέα στοιχεία για τις συνδέσεις του Μαξίμου με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και τώρα, η δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή» υπογραμμίζουν ακόμα.

Από πλευράς του ο δημοσιογράφος των Reporter United, Θοδωρής Χονδρόγιαννος, εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη «προς όλους τους ανθρώπους που μας στάθηκαν και μας στέκονται στην προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε τη δουλειά μας και την έρευνά μας για τις υποκλοπές», ενώ συγκίνησε με τα λόγια προς τους παππούδες του, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν είστε τώρα εδώ, να σας φωνάξω ότι την κερδίσαμε την αγωγή κι ότι δεν χρειάζεται να ’χετε έγνοια. Να σας πω ότι δεν ξέρω τι φέρνει το μέλλον σ’ αγώνες, νίκες κι ήττες, πόσο θ’ αντέξω και θ’ αντέξουμε, μα θα το παλέψουμε μέχρι τέλους. Κι έπειτα, να τα ξεχάσουμε για λίγο όλα. Και να καθίσουμε να φάμε. Ν’ ακουμπιστούμε και να σκεφτούμε το μείζον. Πως ακόμα βαστούμε».

Την εξέλιξη αναδημοσίευσε με τη σειρά της στο «Χ» η εισιτήρια της Επιτροπής Pega του Ευρωκοινοβουλίου Σόφι ιν’τ Βελντ.

Πηγή

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Ο Άρειος Πάγος σπεύδει να κλείσει ουσιαστικά την υπόθεση των υποκλοπών και του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator, παρά το πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων. Με τη βούλα του...

Επικαιρότητα

Βόρεια από το Πέδι και συγκεκριμένα στον λόφο της Νουλιάς επιχειρούν αυτή την ώρα όλες οι δυνάμεις που εμπλέκονται στην αναζήτηση του 68χρονου Βρετανού δημοσιογράφου...

Κοινωνία

Μαζική επίθεση εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, μπροστά από πολυκατοικία με εγκλωβισμένα άτομα, από τα ΜΑΤ, μετά την χτεσινή πορεία για τα 15 χρόνια από την δολοφονία...

Πολιτική

Predator – Από το κινητό του Γρηγόρη… με αγάπη. Τις νέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως η δημοσιογραφική έρευνα των Reporters United,  ΕφΣυν, Spiegel, Mediapart...