Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Βρέθηκαν λήπτες για τα όργανα της 21χρονης Εμμανουέλας / Συγκινημένοι οι γονείς για το «δώρο ζωής»

21χρονης Εμμανουέλας

Οι γονείς της 21χρονης Εμμανουέλας, ενημερώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, ότι βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες οι οποίοι θα λάβουν το ήπαρ, τους πνεύμονες, την καρδιά, τα νεφρά και τους κερατοειδής της κόρης τους.

Με πραγματικό μεγαλείο ψυχής, μέσα στον πόνο τους, βρήκαν τη δύναμη να χαρίσουν ελπίδα και ζωή σε άλλους πέντε ανθρώπους. Είναι σίγουροι άλλωστε ότι αυτό θα ήθελε και η δική τους Έμμα, καθώς ήταν ένα παιδί που το μόνο που επιθυμούσε πάντα ήταν να προσφέρει. Και τώρα, αισθάνονται ότι μέσα απ’ αυτό το «πολύτιμο δώρο» θα είναι σαν να συνεχίζει να ζει κι εκείνη.

Η οικογένειά της με δύναμη ψυχής αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της, με τη μητέρα της να συγκλονίζει: «Η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα από όταν γεννήθηκε και φεύγοντας ήθελε να κάνει ακόμα ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή… αυτή που της στέρησαν».

Χτυπήθηκε και εγκαταλείφθηκε από αυτοκίνητο

21χρονη φοιτήτρια, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε στο οδόστρωμα, από ασυνείδητο οδηγό και συνοδηγό. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν 2 άτομα, ο 26χρονος οδηγός και η 19χρονη συνοδηγός.

Την κοίταξε στα μάτια πριν το χτύπημα

«Το αυτοκίνητο περνούσε από την περιοχή της Καμάρας, η 19χρονη συνοδηγός ένιωσε ότι ο οδηγός χάνει τον έλεγχο. Τότε σήκωσε το βλέμμα της και είδε τα έντρομα μάτια της 21χρονης, κλάσματα δευτερολέπτου πριν τη χτυπήσουν. Μάλιστα, το αυτοκίνητο χτύπησε την 21χρονη Εμμανουέλα από την πλευρά που καθόταν η 19χρονη συνοδηγός.

Στη συνέχεια το αμάξι έκανε τετακέ, χτύπησε σε παρκαρισμένα οχήματα και γύρισε με κατεύθυνση πάλι προς τα ανατολικά. Όμως, ο 26χρονος οδηγός, το γύρισε πάλι σε κατεύθυνση προς τα δυτικά. Όταν εγκατέλειψε την 21χρονη Εμμανουέλα ο οδηγός κι έστριψε στην οδό Ιασωνίδου, η εντολέας μου άρχισε να του φωνάζει ότι πρέπει να σταματήσει, να γυρίσουν πίσω και να δουν τι έπαθε το θύμα. Την ίδια αντίδραση είχε 2-3 φορές και σε κάποια στιγμή άνοιξε την πόρτα, για να πεταχτεί έξω από το αυτοκίνητο. Ο 26χρονος, όμως, την τράβηξε από το χέρι και προσπάθησε να την ηρεμήσει, λέγοντάς της ‘’δώσε μου λίγο χρόνο και θα τα κανονίσω’’. Τότε η εντολέας μου, αν και δεν την απείλησε σε καμία στιγμή ο 26χρονος, ένιωσε έναν εσωτερικό φόβο ότι μπορεί να της κάνει κακό και περίμενε να χαλαρώσει ο οδηγός», σύμφωνα με τον κ. Σαρρή.

«Κατά τον ίδιο, λίγο αργότερα το όχημα κόλλησε στην Περιφερειακή Οδό και ένας διερχόμενος οδηγός σταμάτησε, πιστεύοντας ότι η 19χρονη και ο 26χρονος είχαν εμπλακεί σε τροχαίο. Τους έβαλε στο αυτοκίνητο, τους ρώτησε πού να τους πάει και ο 26χρονος του είπε να τους πάει στο Ωραιόκαστρο.

Εκεί πήγαν σε ξενοδοχείο και νοίκιασαν ένα δωμάτιο. Κατά τον κ. Σαρρή, η 19χρονη ξάπλωσε με τα ρούχα στο κρεβάτι και ο 26χρονος πηγαινοερχόταν συνεχώς και μιλούσε στο κινητό του στην αλβανική γλώσσα. Η 19χρονη, όπως ισχυρίζεται ο συνήγορός της, έμεινε στο ξενοδοχείο πάλι εξαιτίας του εσωτερικού της φόβου.

«Ο ίδιος ο 26χρονος παραδέχθηκε ότι η εντολέας μου συνεχώς φώναζε και του ζητούσε να γυρίσουν πίσω και να δουν τι έπαθε η κοπέλα που χτύπησαν με το αυτοκίνητο. Μάλιστα, όταν μπήκαν στο ξένο αυτοκίνητο, ο 26χρονος της έπιασε τα χέρια. Αυτή η κίνηση μπορεί να ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους εκείνη τη στιγμή. Μπορεί να την έκανε για να την ηρεμήσει, μπορεί, όμως και να υπέκρυβε κάποια απειλή. Στο ξενοδοχείο η εντολέας μου έμεινε από τον ίδιο εσωτερικό της φόβο. Όταν σε κάποια στιγμή ο 26χρονος έφυγε από το δωμάτιο, χωρίς η 19χρονη να ξέρει πού βρισκόταν, έφυγε από το ξενοδοχείο με ταξί και πήγε στο σπίτι της», τονίζει ο κ. Σαρρής.

Γιατί άργησε να πάει στην Αστυνομία

Όπως αναφέρει ο κ. Σαρρής, στη συνέχεια η 19χρονη πήγε στη δουλειά της και είχε αποφασίσει, όταν σχολάσει, στις 6:00 το απόγευμα, να πάει στην αστυνομία και να πει, τι έγινε.

«Η εντολέας μου δεν είχε καταλάβει τη σοβαρότητα της εμπλοκής της στο τραγικό συμβάν. Να σημειωθεί, επίσης, ότι είχε ήδη αποφασίσει να πάει στην αστυνομία, αλλά τελικά κατέληξε να το κάνει αυτό, αφού σχολάσει, επειδή από την πινακίδα του αυτοκινήτου οι αστυνομικοί είχαν ήδη βρει σε ποιον ανήκει. Ειλικρινά το λέω ότι δεν βλέπω το λόγο να υπάρχει ποινική δίωξη στο συνοδηγό του αυτοκινήτου σε μία τέτοια περίπτωση. Δηλαδή, αν είμαστε τέσσερις σε ένα αυτοκίνητο και γίνει τροχαίο, θα φταίμε όλοι γι’ αυτό που έγινε;». Αφού σχόλασε από τη δουλειά της, πήγε από μόνη της στην αστυνομία», καταλήγει ο κ. Σαρρής.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Επικαιρότητα

Θλιβερές πληροφορίες φτάνουν στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με τοτροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Κάρυστο της Εύβοιας, το μεσημέρι (27/06), με αποτέλεσμα ένα παιδί 15 ετών να χάσει τη...

Επικαιρότητα

Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που χτύπησε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη μία 17χρονη στη μέση του δρόμου τα ξημερώματα...

Κοινωνία

Συμπληρώθηκαν σήμερα τρία χρόνια από το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του 23χρονου Ιάσονα Λαλαούνη. Στις 12 Μαρτίου του 2021, το όχημα συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη, επιχείρησε...

Κοινωνία

«Κάποιος έβαλε το χέρι του στο βούλευμα και αθώωσε τη συνοδηγό», κατήγγειλε η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας που σκοτώθηκε σε τροχαίο, όταν το αυτοκίνητο...