Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Πέθανε 19χρονη έγκυος επειδή άργησε το ασθενοφόρο / Εισαγγελική παρέμβαση

Πέθανε 19χρονη έγκυος επειδή άργησε το ασθενοφόρο

Σοκάρει ο θάνατος μίας 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, η οποία περίμενε για πέντε ώρες το ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η 19χρονη χθες το πρωί παραπονέθηκε στον σύζυγό της για αδιαθεσία και έντονους πόνους στην κοιλιά και έπρεπε να διακομιστεί σε νοσοκομείο, όμως δεν είχαν αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την καταγγελία, παρότι άρχισαν να καλούν το ΕΚΑΒ από τις 8:30 το πρωί για ένα ασθενοφόρο, αυτό έφτασε μόλις στις 1:38 το μεσημέρι, πέντε ώρες αργότερα δηλαδή.

Οι διασώστες μετέφεραν τη 19χρονη στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης. Εκεί, σύμφωνα με τους ανθρώπους του κέντρου υγείας, διαπιστώθηκε ο θάνατός της, πιθανόν από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η Εισαγγελία διέταξε διενέργεια έρευνας προς κάθε κατεύθυνση για την αναζήτηση των τυχόν υπευθύνων για τη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού και τη μη έγκαιρη διακομιδή της 19χρονης από τη Νέα Μάκρη στο νοσοκομείο. Την έρευνα θα διενεργήσει η προϊσταμένη της Ποινικής δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου.

Το νέο τραγικό περιστατικό στη Νέα Μάκρη, όπου δεν τα κατάφερε ούτε το βρέφος που κυοφορούσε η 19χρονη, έρχεται στον απόηχο σοκαριστικού συμβάντος στην Κω όπου η 63χρονη άφησε την τελευταία της πνοή ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο σε καρότσα αγροτικού φορτηγού, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), με κατεπείγοντα χαρακτήρα έχει διαταχθεί από το ΕΚΑΒ και από την 1η ΥΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού με την 19χρονη έγκυο που έχασε τη ζωή της.

Οι συγγενείς αποδίδουν την τραγική κατάληξη στην καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, «οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι καθημερινό φαινόμενο. Επιχειρούν 40 περίπου ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 25-28 το βράδυ, λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων. Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά».

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Υγείας διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Επικαιρότητα

Κλιμακώνονται αύριο οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», στο οποίο αντιτίθεται σύσσωμη η κοινότητα των δημόσιων φορέων για την ψυχική υγεία...

Επικαιρότητα

Νεκρός εντοπίστηκε την Παρασκευή (12/7) ο 20χρονος κολυμβητής, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στην Κεφαλονιά, όπως έγινε γνωστό. Τον νεαρό εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις του ιδιώτης...

Πολιτική

Σαρώνει στο πέρασμά του όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων ασθενών που έχουν αποκτηθεί με προσπάθεια στον τομέα της υγείας τα τελευταία χρόνια ο αρμόδιος...

Κοινωνία

Ένα μικρό παιδί από την Πάτρα ζητά τη βοήθεια όλων μας για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που έχει προκύψει. Ο λόγος για τον μικρό Διονύση, ο...