Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Παραολυμπιονίκης καταγγέλει σεξουαλική κακοποίηση: “Το ίδρυμα προσπάθησε να κουκουλώσει την όλη ιστορία”

σεξουαλική κακοποίηση

“Ο καταγγελόμενος έφτασε σε σημείο να απειλήσει τον νεαρό Παραολυμπιονίκη ότι εάν πει το παραμικρό θα βλάψει τους γονείς του” είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις”, ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της οικογένειας που καταγγέλει σεξουαλική κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση και σωματική βία του γιου τους, από καθηγητές και εργαζόμενους του ιδρύματος για άτομα με αναπηρία. Όπως επισημαίνει “η συμπεριφορά των υπευθύνων του ιδρύματος ήταν τέτοια που μας οδήγησε στο να μηνύσουμε και αυτούς τόσο για αποσιώπηση εγκλημάτων, όσο και για υπόθαλψη εγκληματιών. Μπορεί να ακούγεται λίγο τραβηγμένο αλλά θεωρούμε ότι το ίδρυμα προσπάθησε να κουκουλώσει την όλη ιστορία”

“Ερευνούμε την ιστορία τουλάχιστον δύο μήνες, απ΄όταν καταγγέλθηκε από τον νεαρό στους γονείς του, προκειμένου να φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες” είπε ο κ. Αλεξανδρής. Απευθυνθήκαμε σε ειδικό ιατροδικαστή της εισαγγελίας, έγιναν περίπου 18 συνεδρίες, προκειμένου να καταλήξει κάποιος με μεγαλύτερη ασφάλεια ότι πράγματι έγιναν αυτά τα εγκλήματα. Είναι πράγματι αποτρόπαια τα εγκλήματα που αποκάλυψε ο νεαρός, καθώς εδώ μιλάμε για παιδιά που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και έχουν μεγάλη δυσκολία να μεταφέρουν όσα έχουν υποστεί” επισήμανε.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος, “ο καταγγελόμενος έφτασε σε σημείο να απειλήσει τον νεαρό παραολυμπιονίκη ότι εάν πει το παραμικρό θα βλάψει τους γονείς του”.

Πιάνοντας το νήμα της ιστορίας από την αρχή αναφέρει: “Η κατάσταση χρονολογείται από πέρυσι τον Οκτώβριο έως τις 17 Φεβρουαρίου φέτος, οπότε και το παιδί εκδήλωσε φόβο και αποστροφή να πάει στο σχολείο του ιδρύματος που παρακολουθεί και είπε στους γονείς του ότι θα σταματήσει. Έτσι ξετυλίχτηκε το κουβάρι καθώς δεν ήταν μια αντίδραση που ταίριαζε σε ένα παιδί, που συμμετέχει σε πλήθος δραστηριοτήτων με παγκόσμια μετάλλια σε παραολυμπιακούς αγώνες, πηγαίνει στο εξωτερικό μόνο του με τον προπονητή του, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβει κάποιος γιατί δεν θέλει να πάει στο ίδρυμα που παρακολουθεί”.

“Είναι μεγάλο ερωτηματικό το ότι το ίδρυμα είναι σε πλήρη λειτουργία και οι καταγγελόμενοι είναι στη θέση τους. Θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον ο καταγγελόμενος εκπαιδευτικός θα είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα ή να μην βρίσκεται εκεί” είπε ο κ. Αλεξανδρής και ενημέρωσε ότι “Πολλοί γονείς θορυβημένοι έχουν επικοινωνήσει μαζί μας, προσπαθώντας να μάθουν τι ακριβώς γίνεται”.

Σχετικά με τη μήνυση της οικογένειας σε βάρος του ιδρύματος αναφέρει: “Η συμπεριφορά των υπευθύνων του ιδρύματος ήταν τέτοια που μας οδήγησε στο να μηνύσουμε και αυτούς τόσο για αποσιώπηση εγκλημάτων, όσο και για υπόθαλψη εγκληματιών. Μπορεί να ακούγεται λίγο τραβηγμένο αλλά θεωρούμε ότι “το ίδρυμα προσπάθησε να κουκουλώσει την όλη ιστορία”

Όπως αναφέρει “Οι δύο πιο κοντινοί στο νεαρό εκπαιδευτικοί διαχώρισαν τη θέση τους με εξώδικες δηλώσεις, λέγοντας ότι “δεν ξέρουμε τίποτε για όλα αυτά που καταγγέλετε”. Γι΄αυτό και δεν είναι κατηγορούμενοι τουλάχιστον προς το παρόν”

“Στις προτεραιότητές μας είναι να απευθυνθούμε τόσο στους πολιτικούς προϊσταμένους του ιδρύματος όσο και στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Αθηνών ώστε να ζητήσουμε την ταχύτατη διερεύνηση του θέματος” λέει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Σοκ και αποτροπιασμό αποτελούν τα όσα αναφέρει για την κακοποίηση “Σύμφωνα με την καταγγελία του παιδιού η κακοποίηση γινόταν μέσα στο ίδρυμα και ο δεύτερος βασικός μηνυόμενος είναι εκείνος που οδηγούσε το παιδί στο χώρο αυτόν του έδενε τα χέρια με μονωτική ταινία για να μην μπορεί να αντιδράσει και το κακοποιούσαν συστηματικά, πολλαπλώς και βάναυσα”.

“Φαίνεται ότι τον βιντεοσκοπούσαν, όπως προκύπτει από όσα είπε ο νεαρός σε όλες τις συνεδρίες του” καταλήγει ο δικηγόρος Νίκος Αλεξανδρής.

Πηγή: ΕΡΤ

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Επικαιρότητα

Επεισόδια προκλήθηκαν πριν λίγο στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας δικαστών και ενόρκων για την υπόθεση του κυκλώματος μαστροπείας στην Ηλιούπολη με...

Κοινωνία

Απαλλακτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα για τον 39χρονο αστυνομικό και τον πατέρα της 20χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη που κατηγορούνταν για μαστροπεία και βιασμό...

Κοινωνία

Η 16χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της από τον 27χρονο τράπερ S, στη Θεσσαλονίκη, εκτός από τα υπόλοιπα πειστήρια που έχει καταθέσει στις Αρχές, έχει στην κατοχή της και...

Κοινωνία

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 12,5 ετών, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του...