Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Ελλάδα

Πακέτο στήριξης πριν τις εκλογές: Σήμερα η εξειδίκευση των μέτρων για συνταξιούχους, δόσεις, αγρότες – Τι θα ανακοινωθεί

Πακέτο στήριξης πριν τις εκλογές: Σήμερα η εξειδίκευση των μέτρων για συνταξιούχους, δόσεις, αγρότες - Τι θα ανακοινωθεί
Intime News

Εξειδικεύονται στις 11:00 το πρωί τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Δυτική Μακεδονία. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός εξήγγειλε νέο βοήθημα σε όλους όσοι δεν πήραν αυξήσεις στις συντάξεις, ενώ προανήγγειλε ρυθμίσεις για νέες και παλαιές οφειλές σε εφορία και ΕΦΚΑ.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Tι θα λάβουν οι συνταξιούχοι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι θα υπάρξει έκτακτο επίδομα ύψους 200 έως 300 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί πριν από το Πάσχα, στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς.

«Επειδή όπως έχω πει πολλές φορές ότιη οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από το προσδοκώμενο και δημιουργεί και περισσότερα έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό είμαστε σήμερα σε θέση να ανακοινώσουμε ότι θα υπάρξει ένα βοήθημα για συνταξιούχους οι οποίοι δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω της προσωπικής διαφοράς, το οποίο θα είναι μεταξύ 200 και 300 € ανάλογα με το ύψος αποδοχών τους και τις τυχόν σύνταξη που έλαβαν. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από τους αρμόδιους υπουργούς. Αυτό το έκτακτο βοήθημα θα δοθεί εφάπαξ και το δημοσιονομικό του κόστος μπορεί να προσεγγίσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ, θα μια σημαντική δηλαδή πρόσθετη βοήθεια τονίζω όμως στα πλαίσια των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ρυθμίσεις για νέες και παλαιές οφειλές σε εφορία και ΕΦΚΑ

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τη δυνατότητα ρυθμίσεων με 36 έως 72 δόσεις, σε νέες και παλιές οφειλές, για τους συνεπείς δανειολήπτες. «Για όλους όσοι επιδιώκουν να αναβιώσουν τη συμμετοχή τους σε παλαιότερα σχήματα δόσεων, θα μπορούν να το κάνουν μέσω της καταβολής δύο μηνιαίων δόσεων».

Δυνητικοί ωφελούμενοι πάνω από 350.000 φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι που έχασαν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του παρελθόντος λόγω της στενότητας που έφερε η ακρίβεια και το ράλι του πληθωρισμού.

Για όλους αυτούς οι παλαιές ρυθμίσεις θα ανοίξουν ξανά με προϋποθέσεις και με την πληρωμή δυο δόσεων. Οι υπόλοιπες καθυστερούμενες δόσεις θα προστεθούν – λογικά – στην ουρά της ρύθμισης, επιμηκύνοντας τον συνολικό χρόνο αποπληρωμής.  

Αναμένεται να ανακοινωθεί από το οικονομικό επιτελείο νέο σχήμα από 36 έως 72 δόσεις για νέες οφειλές συνεπών δανειοληπτών, που δημιουργήθηκαν κατά την ενεργειακή κρίση και την κρίση ακρίβειας, δηλαδή από το καλοκαίρι του 2021 και μετά.

Η νέα ρύθμιση ουσιαστικά θα αποτελέσει τη συνέχεια της ρύθμισης που κάλυψε τις οφειλές της πανδημίας, δηλαδή της περιόδου από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Ιούλιο του 2021.

Για τους αγρότες

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023.

Προϋπόθεση η συνέπεια

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στη νέα ρύθμιση είναι οι δανειολήπτες να ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και δημιούργησαν νέα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία λόγω της κρίσης του πληθωρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στη ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης ορίζεται σε 30 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων, έως 1.000 ευρώ και σε 50 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων, άνω των 1.000 ευρώ.

Πλειστηριασμοί

Ερωτηθείς για το ιδιωτικό χρέος και τους πλειστηριασμούς, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έχει οδηγήσει σε ρυθμίσεις 1 δισ. «Είναι ένα σύστημα που τρέχει και το οποίο αποδέχονται οι πολίτες», πρόσθεσε. Όπως είπε, οι διμερείς διευθετήσεις, ανάμεσα σε πολίτες και servicers-τράπεζες προσεγγίζουν τα 30 δισ. και αφορούν 600.000 δανειολήπτες.  «Αυτοί ρυθμίζουν και αυτό είναι το σημαντικό. Οταν κάποιος ρυθμίζει, δεν υπάρχει απειλή πλειστηριασμού», υπογράμμισε.

Πηγή

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Πολιτική

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Αθηναίων, στην ημερίδα με θέμα: «Η συμμετοχή του πολίτη στις νέες προκλήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης», τόνισε ότι: «ο...

Πολιτική

Η κυβέρνηση σκορπάει 211 εκατομμύρια ευρώ για την φιλοκυβερνητική προπαγάνδα – Προβλέπονται στον Προϋπολογισμό για «επικοινωνία και ενημέρωση». Με ζεστό κρατικό χρήμα «μπουκώνει» για...

Έρευνα

Με το αιτιολογικό ότι “επλήγησαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία” (με ποιον τρόπο;) τα κανάλια ενισχύονται οικονομικά από την κυβέρνηση με κρατικό χρήμα που ανέρχεται στο ποσό των 6,8...

Πολιτική

Eξελίχθηκε χωρίς προβλήματα η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας και η εικόνα επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για τις κάλπες στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023,...