Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

ΕΦΚΑ: από λάθος του συστήματος απέκλεισαν τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες από ειδικό βοήθημα

Αποκλείονται τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες από το ειδικό βοήθημα του ΟΠΕΚΑ λόγω μη επικαιροποίησης του πληροφοριακού συστήματος του e-ΕΦΚΑ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1.000 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες και 4.000 τρίτεκνες. Οι μητέρες πρέπει επίσης να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα. Το βοήθημα αφορά πολύτεκνες μητέρες και είναι ύψους χιλίων ευρώ (1.000 €), ενώ στις τρίτεκνες μητέρες είναι ύψους επτακοσίων ευρώ (700 €).

Το παραπάνω πρόβλημα έφεραν στη Βουλή 44 βουλευτές, με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Από τις 23/5/2022 έως τις 15/06/2022 ήταν ανοικτή για αιτήσεις η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για το χρηματικό βοήθημα του 2022 σε 4.000 τρίτεκνες και 1.000 πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον κλάδο αγροτικής ασφάλισης του e-EΦKA.

Φέτος τέθηκε ως προϋπόθεση να είναι οι μητέρες ασφαλιστικά ενήμερες στις 31/12/2021. Όμως, το πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ έχει ενημερωθεί για τις πληρωμές μόνον μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2021. 

Έτσι, όσες αγρότισσες είχαν τακτοποιήσει τις οφειλές τους τον Δεκέμβριο του 2021, αποκλείονταν από την πρόσβαση στην πλατφόρμα και δεν μπορούσαν να υποβάλουν καν αίτηση, ενώ εγγράφως διέθεταν την ασφαλιστική τους ενημερότητα για να την καταθέσουν στα ΚΕΠ, όπου υποβάλλονταν οι αιτήσεις.

Η προθεσμία έληξε αφήνοντας εκτός πολλές μητέρες, παρόλο που το πρόβλημα είχε επισημανθεί στον e-ΕΦΚΑ από τα ΚΕΠ, ιδίως μεγάλων αγροτικών περιοχών, όπως της Κρήτης.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα

Συνολικά 73.633.471 ευρώ θα καταβληθούν σε 86.933 δικαιούχους, από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας...

Κοινωνία

Σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση στη Βέροια, με τη δολοφονία του βρέφους από την ίδια του τη μητέρα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια...

Κοινωνία

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, η μητέρα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Αστυνομικοί της Ασφάλειας...