Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Ιερείς βίαζαν αγόρι ΑμεΑ για χρόνια –  Ένοχοι για τον βιασμό του μόνο ο πατέρας του και ο 68χρονος φίλος του – Αθώοι οι ιερείς σύμφωνα με την δικαιοσύνη 

Ιερείς βίαζαν αγόρι ΑμεΑ για χρόνια -  Ένοχοι για τον βιασμό του μόνο ο πατέρας του και ο 68χρονος φίλος του – Αθώοι οι ιερείς σύμφωνα με την δικαιοσύνη 

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, σε 68χρονο στα Χανιά, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση 19χρονου (σήμερα 20χρονου) ΑμεΑ σε χωριό του Δήμου Πλατανιά.

Ένοχος κρίθηκε και ο 67χρονος πατέρας του θύματος, για συνέργεια στον βιασμό και κακομεταχείριση του 19χρονου, με το δικαστήριο να του επιβάλει ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Για τους τρεις άλλους κατηγορούμενους, έναν 72χρονο ιερέα, τον 44χρονο επίσης ιερέα και τον 42χρονο αδερφό του, ο εισαγγελέας, υποστήριξε πως οι ομαδικοί βιασμοί, για τους οποίους κατηγορούνται, «δεν συνέβησαν ποτέ» και πως οι ισχυρισμοί του παθόντος δεν επιβεβαιώνονται και πως είναι μέρος της φαντασίας του 20χρονου Γιάννη. Επομένως, πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι.

Ο εισαγγελέας κατά την πρόταση του ανέφερε την ιατροδικαστική εξέταση τον Ιούλιο του 2021 – όταν τελικά αποκαλύφθηκε και η υπόθεση – από την οποία προκύπτει η σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού, όχι όμως και το πρόσωπο, όπως είπε στη συνέχεια.

Στηρίχθηκε σε μία εξέταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου τον Φεβρουάριο του 2017 και τις καταθέσεις της βασικής μάρτυρος, κατοίκου της περιοχής, η οποία είχε αναφέρει ότι είχε δει τον τότε 15χρονο Γιαννάκη να βγαίνει από το σπίτι του πρώτου κατηγορούμενου μαζί με τον παππού του και τον παππού να φωνάζει στον κατηγορούμενο «τι έκανες στο παιδί; Αν έκανες κάτι στο παιδί, θα σε σκοτώσω». Η μάρτυρας είχε αναφέρει στη συνέχεια ότι όταν ρώτησε το παιδί τι είχε συμβεί, της είχε περιγράψει βιασμό.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το 2021 όταν έπειτα από ανώνυμη καταγγελία η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πλατανιά πραγματοποίησε αυτοψία στο σπίτι όπου διέμενε ο 19χρονος, στο χωριό Γλώσσα, διαπιστώνοντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Το παιδί μίλησε σε μια κοινωνική λειτουργό για τον βιασμό του από τον έναν κατηγορούμενο στην ηλικία των 14 ετών, ενώ ανέφερε πως κοιμόταν στα χωράφια, σε ένα παλιό αυτοκίνητο, ακόμα και πάνω στα δέντρα, καθώς ο πατέρας του τον κακοποιούσε.

Στη συνέχεια μίλησε και για την ομαδική κακοποίηση, ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε πως όντως έχει υποστεί κατ’ εξακολούθηση βιασμό και μάλιστα σε πρόσφατο χρόνο κατά την ημερομηνία της εξέτασης. Ολα τα παραπάνω αφορούν την περίοδο 2017-2021, ενώ η μητέρα του Γιάννη καταγγέλλει πως ο πατέρας του τον κακοποιούσε ακόμα και από το 2013, όταν ήταν μόλις 10 χρόνων.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι ήταν πέντε, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του παιδιού. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένας γείτονας όχι μόνο βίαζε το παιδί με την ανοχή του πατέρα αλλά το οδηγούσε και σε άλλο σπίτι στον Ταυρωνίτη, όπου δύο ιερείς τον κακοποιούσαν σεξουαλικά, ενώ τον απειλούσαν ότι «θα τον σταυρώσουν σαν τον Χριστό και θα τον κάψουν ζωντανό σαν τον Ιούδα» αν αποκαλύψει όσα συνέβαιναν.

Ενώ υπήρχε η ιατροδικαστική εξέταση που επιβεβαιώνει κατ’ εξακολούθηση βιασμό, ενώ υπήρχαν αρκετοί μάρτυρες, το δικαστήριο έκρινε ότι οι ομαδικοί βιασμοί, για τους οποίους κατηγορούνται οι ιερείς, είναι «Μέρος της φαντασίας του 20χρονου Γιάννη» έτσι το δικαστήριο αποφάσισε «Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι ιερείς – Ένοχοι ο πατέρας και ο φίλος του».

Οι κάτοικοι του χωριού κατήγγειλαν πριν ξεκινήσει η υπόθεση στα δικαστήρια, απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης και των υπαιτίων.

Γράφει ο Μάριος Ραφαήλ Μπίκος

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Επικαιρότητα

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο παππούς μίας ανήλικης που, εκμεταλλευόμενος ότι πρόσεχε την εγγονή του, προέβαινε στον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της επί σειρά ετών. Ο 78χρονος κατηγορείται ότι...

Επικαιρότητα

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας για τον πατέρα Αντώνιο. Ζητά να καθίσει στο «σκαμνί» για την κατάχρηση σε ασέλγεια δυο ανηλίκων τροφίμων της Κιβωτού. Ο Εισαγγελέας...

Κοινωνία

Σε δίκη παραπέμπει η εισαγγελέας τους τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό του 19χρονου κοριτσιού στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας...

Κοινωνία

Απειλές και εκφοβισμό από άνδρα για να μην καταθέσει στις αρχές κατήγγειλε ότι δέχθηκε το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό, το οποίο έπεσε θύμα αλλεπάλληλων βιασμών και...