Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κόσμος

Η Κούβα ανοίγει την πόρτα στην ισότητα στον γάμο 

Κούβα

Η Εθνοσυνέλευση της Κούβας ενέκρινε την Παρασκευή μια ενημέρωση του οικογενειακού της νόμου που ανοίγει την πόρτα για να επιτραπεί η ισότητα στον γάμο, για περισσότερα δικαιώματα στις γυναίκες και αυξημένη προστασία για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Ο νέος Κώδικας Οικογένειας θα τεθεί σε δημοψήφισμα στις 25 Σεπτεμβρίου, αφού συζητήθηκε σε αρκετές συναντήσεις, με τους διοργανωτές να δηλώνουν ότι το 62% των συμμετεχόντων εκφράζει την υποστήριξή του.

Ένα ποσοστό σχετικά χαμηλό για τα κουβανικά πρότυπα, όπου το νέο σύνταγμα που εγκρίθηκε πρόσφατα συγκέντρωσε το 86% των ψήφων. Οι προτάσεις σε προηγούμενα δημοψηφίσματα είχαν συγκεντρώσει περίπου 95%.

Ο κώδικας προωθεί «την αγάπη, τη στοργή, τη φροντίδα, την ευαισθησία, τον σεβασμό για τους άλλους και την αρμονία των οικογενειών μας», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Όσκαρ Μανουέλ Σιλβέρα, παρουσιάζοντας τον κώδικα προς ψήφιση στην Εθνοσυνέλευση.

Οι πολέμιοι του κώδικα είναι κυρίως οι εκπρόσωποι εκκλησιών .

«Αυτό που συμβαίνει είναι λυπηρό γιατί πρόκειται να φέρει αντιπαράθεση», είπε ο μεθοδιστής πάστορας Henry Nurse.

«Αντίκειται σε όσα διδάσκονται για πολλές γενιές σε όλο τον κόσμο για τον αληθινό παραδοσιακό γάμο που είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας», είπε.

Ο νέος κώδικας θα νομιμοποιήσει τους γάμους και τις ενώσεις ομόφυλων ζευγαριών, θα επιτρέψει στα ομόφυλα ζευγάρια να τεκνοθετήσουν και θα προωθήσει την ισότιμη κατανομή των οικιακών ευθυνών. Θα επιτρέψει επίσης προγαμιαίες συμφωνίες και παρένθετες κυήσεις.

Πηγή

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης