Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Πολιτική

Εκλογές 2023: Το νέο υπουργικό συμβούλιο / Τα ονόματα που ετοιμάζονται για υπουργείο και τα πρόσωπα έκπληξη 

εκλογές υπουργικό συμβούλιο

Aυτό που υπογραμμίζουν «γαλάζια» στελέχη είναι πως οι επόμενες μέρες δεν είναι ημέρες πανηγυρισμών. Στόχος είναι να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως οι πολίτες έδωσαν ισχυρή εντολή για να προχωρήσει η ΝΔ σε μία σειρά από μεγάλες αλλαγές.

Το νέο υπουργικό σύμβουλο φαίνεται πως έχει «κλειδώσει», με σαρωτικές αλλαγές ακόμα και σε κομβικά πόστα. Με βάση τον σχεδιασμό υπουργοί Επικρατείας θα είναι ο  Άκης Σκέρτσος και ο Σταύρος Παπασταύρου, ενώ στο Μαξίμου θα είναι επίσης ο Γιάννης Μπρατάκος (πιθανότατα εκ νέου ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ). Μάλιστα σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες υπουργός Επικρατείας θα είναι και ο Μάκης Βορίδης, με αρμοδιότητα το κοινοβουλευτικό έργο.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να «μετακομίσει» στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου θα είναι την επόμενη μέρα η Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου (πρέσβειρα στις ΗΠΑ) και πιθανότατα ο Τάσος Χατζηβασιλείου (ως υφυπουργός). Σε αυτή την περίπτωση ο Νίκος Δένδιας  θα κατευθυνθεί στο Άμυνας, όπου θα επιστρέψει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Νέος υπουργός Οικονομικών θα αναλάβει ο Κωστής Χατζηδάκης (που στο παρελθόν ανέλαβε δύο δύσκολες αποστολές στα υπουργεία Ενέργειας και Εργασίας) και αναπληρωτής υπουργός ο Νίκος Παπαθανάσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θόδωρος Σκυλακάκης θα πάει στο υπουργείο Ενέργειας, όπου υφυπουργός θα μπορούσε να είναι η Αλεξάνδρα Σδούκου.  Στο υπουργείο Εργασίας θα κατευθυνθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπου θα επιστρέψει ως υφυπουργός ο Πάνος Τσακλόγλου και πιθανότατα θα προστεθεί ο Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

Παράλληλα στα ονόματα που θεωρούνται φαβορί είναι ο Κώστας Σκρέκας για το υπουργείο Ανάπτυξης, o Χρήστος Σταϊκούρας για το Μεταφορών και Υποδομών και ο Νότης Μηταράκηςγια το Ναυτιλίας. Επίσης στη νέα κυβέρνηση αναμένεται να είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Βασίλης Κικίλιας.

Στο υπουργείο Παιδείας θα πάει ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι αναπληρωτής υπουργός με αρμοδιότητα θέματα αθλητισμού να είναι ο Γιάννης Οικονόμου. Στο υπουργείο Εσωτερικών θα μετακομίσει η Νίκη Κεραμέως με αναπληρωτή τον Θεόδωρο Λιβάνιο, ενώ η Λίνα Μενδώνη αναμένεται να παραμείνει στο υπουργείο Πολιτισμού. 

Φαβορί για το υπουργείο Τουρισμού είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη και για το νεοσύστατο υπουργείο Οικογένειας, Δημογραφικής Πολιτικής και Πρόνοιας η Σοφία Ζαχαράκη (καθώς φαίνεται πως τελικά κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο Παύλος Μαρινάκης). Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως στο νεοσύστατο υπουργείο θα είναι υφυπουργός ο Γιώργος Σταμάτης (από το Επικρατείας). 

Στο υπουργείο Υγείας όπως όλα δείχνουν θα κατευθυνθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ αναπληρώτρια υπουργός αναμένεται να είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη και υφυπουργός ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Από την νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα αξιοποιηθούν  ο Χρήστος Τριαντόπουλος (πιθανότατα στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης), η Δόμνα Μιχαηλίδου (ενδεχομένως στο Παιδείας), ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Χάρης Θεοχάρης, η Χριστίνα Αλεξόπουλου (πιθανότατα  ως υφυπουργός στο Μεταφορών και Υποδομών),  ο Κώστας Κυρανάκης κ.α.

Νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα  είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου (πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων). Για την νέα κυβέρνηση έχει ακουστεί εντόνως και το όνομα  του Γιώργου Φλωρίδη.

Το υπουργείο Εργασίας θα «σπάσει» στα δύο και πρόκειται να δημιουργηθεί ένα νέο υπουργείο Οικογένειας, Δημογραφικής Πολιτικής και Πρόνοιας. Επίσης, το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού θα περάσει από το υπουργείο Πολιτισμού στο υπουργείο Παιδείας

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Πολιτική

Σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα για τη διαρροή στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας κατοίκων του εξωτερικού που έφθασαν στην κατοχή της. Την απόφαση να μην συμπεριληφθεί η Άννα...

Πολιτική

«Απαράδεκτη και επίνδυνη» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιστολή ψήφο για τους ψηφοφόρους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, στις προσεχείς ευρωεκλογές....

Πολιτική

Eξελίχθηκε χωρίς προβλήματα η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας και η εικόνα επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για τις κάλπες στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023,...

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δημοσίευσε τον κατάλογο των υποψηφίων που θα στηρίξει στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. «Καλούμε τους πολίτες, με την ψήφο τους, να...