Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Δολοφονία Όλιβερ: Κάλεσμα για μποϊκοτάζ στην Αράχωβα – Καταγγέλλουν συγκάλυψη της κτηνωδίας

Δολοφονία Όλιβερ: Κάλεσμα για μποϊκοτάζ στην Αράχωβα - Καταγγέλλουν συγκάλυψη της κτηνωδίας

H οργή για τη φρικτή δολοφονία του Όλιβερ, ενός οκτάχρονου σκύλου που βασανίστηκε και βιάστηκε μέχρι θανάτου στην Αράχωβα δεν λέει να κοπάσει, καθώς ακόμα δεν έχει ο βρεθεί το κτήνος που υπέβαλε το σκυλάκι σε φριχτά βασανιστήρια προκαλώντας του φριχτό θάνατο.

Συμπολίτες μας μέσω των κοινωνικών δικτύων πιέζουν προκειμένου να βρεθούν άμεσα οι νοσηροί βασανιστές, δολοφόνοι του οκτάχρονου Όλιβερ και καλούν τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους να ανοίξουν τα στόματα και να μιλήσουν καθώς θεωρούν ότι σε μια μικρή κοινωνία όπως είναι η Αράχωβα, υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν και επιλέγουν να κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Στην πλατφόρμα Χ (Twitter) οι πολίτες μέσω hashtag, προτρέπουν τους κατοίκους να μιλήσουν και καλούν τους πολίτες να μποϊκοτάρουν την Αράχωβα εν όψει εορτών μέχρι να βρεθούν οι βασανιστές – δολοφόνοι του Όλιβερ.

Ενδεικτικά και μόνο της οργής και της επιτακτικής ανάγκης να βρεθεί ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι είναι τα σχόλια που επιλέξαμε να παρουσιάσουμε:

“Αυτός που σήμερα αποφασίζει τον αβάσταχτο πόνο και τον άδικο θάνατο ενός ζώου, αύριο θα προκαλέσει το βασανισμό και το θάνατο ενός ανθρώπου. Όσοι γνωρίζουν και δεν μιλούν είναι συνένοχοι στα τωρινά και μελλοντικά εγκλήματα”.

“Είχα σκοπο να παω ΑΡΑΧΩΒΑ μέσα στις γιορτές. Δεν θα πατήσω μεχρι να βρεθεί αυτο το τέρας και να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του”.

Ο Μιχάλης, όπως είναι το όνομα του ιδιοκτήτη, μίλησε για το σκυλί του, τονίζοντας ότι ακόμη προσπαθεί να συνειδητοποιήσει την κακοποίηση που υπέστη.

«Προσπαθούσαμε επί μία ώρα να ηρεμήσουμε τον σκύλο και δεν μπορούσαμε. Μου λέει η κτηνίατρος ”έχει πάθει τόσο στρες, είναι τόσο σοκαρισμένο το σκυλάκι σου που δεν το πιάνει το ηρεμιστικό”», είπε αρχικά.

«Ήταν άνθρωπος και τον ήξερε όλο το χωριό. Όλο το χωριό κλαίει. Όλα τα παιδιά, Γυμνασίου, Λυκείου και Δημοτικού, τον ξέρανε τον Όλιβερ. Όχι μόνο τα παιδάκια, τον ήξερε όλη η Αράχωβα» συμπλήρωσε συντετριμμένος ο ιδιοκτήτης του Χάσκι, σημειώνοντας πως ο Όλιβερ ήταν «κάτι παραπάνω από ένα κατοικίδιο. Ο φίλος, η παρέα μου».

Ο ιδιοκτήτης του χάσκι περιέγραψε πώς βρήκε τον σκύλο του: «Είχε αιμορραγία, ήταν ημιλιπόθυμο. Τον πήρα αγκαλιά, τον έβαλα στο αυτοκίνητο. Έφυγα εκτάκτως για την κτηνίατρό μου. Όταν αντίκρισε η γιατρός μου το περιστατικό έμεινε άναυδη» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Πονούσε φριχτά, είχε πολλά τραύματα», κάτι που επιβεβαίωσε και η κτηνίατρος.

Ο Μιχάλης απευθύνει έκκληση προς όλους για να βρεθεί ο δράστης της πρωτοφανούς κακοποίησης και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Την ίδια στιγμή, σε καταγγελία προέβη η επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων, η οποία καταγγέλλει προσπάθεια συγκάλυψης:

«Είναι συγκλονιστικό. Εγώ έχω ξαναντιμετωπίσει περιστατικό με βιασμό, αλλά αυτό που είδα είναι τρομερό. Είμαι εκνευρισμένη με αυτό που γίνεται με την κακοποίηση. Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. Μίλησα με τον κ. Δούκα και μου είπε πως η γνωμάτευση της κτηνιάτρου είναι αδιαμφισβήτητη. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κτηνίατρος. Υπήρχαν κάμερες, αλλά το υλικό δεν δόθηκε. Σήμερα ξηλώθηκαν. Πρέπει να γίνει παρέμβαση εισαγγελέα για τις κάμερες αλλά και για τους κτηνιάτρους της περιφέρειας».

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Επικαιρότητα

Ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα -ενόψει της προκαταρκτικής εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη- αφέθηκε ο 84χρονος, που συνελήφθη στην Ημαθία, επειδή έδεσε στο αγροτικό του αυτοκίνητο ένα...

Επικαιρότητα

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο κακοποίησης ζώου που βλέπει το “φως” της δημοσιότητας, στο οποίο βίντεο φαίνεται ένας οδηγός αγροτικού στα Παλατίτσια Ημαθίας, που έδεσε τον σκύλο...

Κοινωνία

Ένα ακόμη φρικιαστικό περιστατικό έγινε αυτή τη φορά στα Μέγαρα με μια σκυλίτσα, όπως καταγγέλεται, να βιάζεται με σίδερο και να ξεψυχά, σε μια υπόθεση που...

Κοινωνία

Στη φυλακή κατέληξε ο 33χρονος που τον Φεβρουάριο του 2023 είχε καταγραφεί από κάμερες κλειστού κυκλώματος, να κακοποιεί και να σκοτώνει γατάκι στα στενά...