Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Δίκη Λιγνάδη: Καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι αντιδρούν στις πρακτικές υπεράσπισης του Κούγια

Από την αρχή της δίκης Λιγνάδη, ο μηχανισμός των social media και τα ΜΜΕ αναπαράγουν την τακτική του Αλέξη Κούγια. Μια τακτική εξόντωσης των θυμάτων, με εντολέα τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με επιστολή, την οποία υπογράφουν περισσότεροι από 300 άνθρωποι καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι, οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί και τα θύματα πια παρουσιάζονται ως θύτες, ενώ λοιδορούνται ατεκμηρίωτα δημοσίως με προσβλητικές εκφράσεις και κατηγορίες.

«Όμως η μέχρι σήμερα σιωπή δεν σημαίνει απουσία και αδιαφορία. Με αυτή την επιστολή ο θεατρικός και δημοσιογραφικός κόσμος επιθυμεί να δηλώσει πρωτίστως ότι δεν είναι απών κι αμέτοχος, αντίθετα μάλιστα ότι αποδοκιμάζει μεθόδους που όχι μόνον δεν οδηγούν σε κάθαρση του χώρου, αλλά αντιθέτως προκαλούν συσκότιση και οπισθοδρόμηση», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται:

 citizensonLignadistrial@gmail.com

Να σημειώσουμε κάποιες από τις πρακτικές και φράσεις του συνήγορου Αλέξη Κούγια

«Επαγγελματίες ομοφυλόφιλους».

«Πατσαβούρες, βουλώστε το και βρείτε κανέναν άντρα».

«Ένα χρόνο τώρα ασχολούμαστε με αλλαξοκώληδες».

Ο Κούγιας κατά την 7η δικάσιμο εξέταζε ένα από τα θύματα κακοποίησης, το οποίο αναγκαστικά στην κατάθεσή του να επαναφέρει ξανά και ξανά το πώς συνέβη η κακοποίηση του από την Δημήτρη Λιγνάδη. Tο θύμα έπρεπε να ανοίγει ξανά και ξανά το τραύμα του και να το παρουσιάζει μπροστά στο δικαστήριο, τους δημοσιογράφους, τους ενόρκους και σε άλλο τόσο κόσμο.

Στις 8 Απριλίου και κατά την 7η δικάσιμο της διαδικασίας στην αίθουσα που διεξάγεται η δίκη του εντολέα του κ. Κούγια, υπήρξε απόπειρα του συνηγόρου να αναπαραστήσει όσα ο εξεταζόμενος μηνυτής κατέθετε εκείνη τη στιγμή σχετικά με τον βιασμό που έχει καταγγείλει.

«Στο σημείο αυτό ο συνήγορος Α. Κούγιας πλησίασε τον μάρτυρα, τον έπιασε και επιχείρησε να αναπαραστήσει κινήσεις σχετικές με την πράξη του βιασμού. Ο μάρτυρας έκανε βήμα πίσω προκειμένου να μην τον ακουμπά ο συνήγορος. Ο συνήγορος παρέμεινε σε πολύ κοντινή απόσταση με τον Σ. να επιχειρεί να απομακρυνθεί όσο ακούει τις ερωτήσεις που του υποβάλει. Ο συνήγορος συνεχίζει, προσεγγίζει ξανά τον Σ., τον αγγίζει και του ζητά να του δείξει».

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Στις 17 Νοεμβρίου 2023 αναμένεται να καθίσει εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης προκειμένου να δικαστεί...

Επικαιρότητα

Μήνυση σε βάρος της Ελένης Γερασιμίδου καταθέτει ο Αλέξης Κούγιας με εντολή του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ αξιώνει το ποσό των 100.000 ευρώ υπέρ του πελάτη του.  Η...

Επικαιρότητα

Εκτός Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν οδηγείται ο Γιάννης Λιγνάδης, όπως γνωστοποίησε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Μαριάννα Κάλμπαρη. Η απόφαση της κ. Κάλμπαρη, την οποία...

Κοινωνία

Ο Άρης Πορτοσάλτε ανακάλεσε τα όσα είχε πει περί αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη με το νόμο Παρασκευόπουλου. Το πρωί της Πέμπτης (28 Ιουλίου), ο...