Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Πολιτική

«Χαστούκι» από ΕΦΚΑ σε Χατζηδάκη / Απέρριψε τις προσλήψεις golden boys 

Χατζηδάκη

Γερό «χαστούκι» στον υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη και στις άμεσες προσλήψεις-διορισμούς 24 ιδιωτικών μάνατζερ σε διευθυντικές θέσεις στον ΕΦΚΑ αποτελεί η ομόφωνη απόρριψή τους από το Δ.Σ. του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η απόρριψη των προσλήψεων των golden boys Χατζηδάκη με παχυλούς μισθούς 8.000 ευρώ ήρθε μάλιστα μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση έρευνας του υπουργείου, σύμφωνα με την οποία η πρόσληψη ιδιωτών σε διευθυντικές θέσεις στον ΕΦΚΑ όχι μόνο γίνεται αποδεκτή από τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, αλλά αποτελεί «πιλότο» και για άλλους φορείς στον δημόσιο τομέα.

Να θυμίσουμε ότι με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο και συγκεκριμένα με το άρθρο 27, κατά παράβαση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, αλλά και του άρθρου 103 του συντάγματος (το οποίο ορίζει ότι οι θέσεις γενικών διευθυντών στο Δημόσιο είναι μετακλητές) προβλέπονται προσλήψεις χρυσοπληρωμένων golden boys που θα αναλάβουν διευθυντικές θέσεις ως «μεταγραφές» από τον ιδιωτικό τομέα.

Οι μισθοί συν τα μπόνους απόδοσης που προβλέπεται να αποδίδονται στους ιδιώτες μάνατζερ που θα στελεχώσουν θέσεις στον ΕΦΚΑ ξεπερνούν ακόμα και τα 8.000 ευρώ.

Ομόφωνη απόρριψη, αλλά…

Κατά τη συνεδρίαση ο διοικητής του ΕΦΚΑ Παν. Δουφεξής αναγκάστηκε να αποσύρει το θέμα των προσλήψεων, καθώς δεν βρέθηκε ούτε ένα μέλος (ακόμα και τα διευθυντικά στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου) του Δ.Σ. για να υπερασπιστεί τις προσλήψεις. Τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. απορρίπτοντας τις προσλήψεις άσκησαν δριμεία κριτική στα κριτήρια πρόσληψης και αξιολόγησης στα οποία η προφορική συνέντευξη συγκεντρώνει το 40% της τελικής βαθμολογίας για την έγκριση της πρόσληψης.

Να σημειώσουμε πάντως ότι, παρά την απόρριψη των προσλήψεων από το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ, ο διοικητής μπορεί να ξαναφέρει το θέμα προς συζήτηση, καθώς σύμφωνα με ειδικούς της κοινωνικής ασφάλισης η πρόβλεψη του νόμου δεν αναιρείται από την καταψήφιση της πρότασης στο Δ.Σ. Αυτό εξάλλου σημειώνει και ο Μπάμπης Λυμπεράς, πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ, με δήλωσή του στην ΑΥΓΗ: «Η καταψήφιση αποτελεί σίγουρα μια θετική εξέλιξη, όμως σε καμιά περίπτωση δεν αρκεί για να αποτραπεί οριστικά η εκχώρηση των θέσεων ευθύνης γενικών και διευθυντών του e-ΕΦΚΑ σε χρυσοπληρωμένους ημετέρους».

Προσλήψεις προσωπικού, όχι golden boys

«Ο ΕΦΚΑ σήμερα, μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια μηδενικών προσλήψεων, έχει ανάγκη από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι από χρυσοπληρωμένα golden boys, με μοναδικά μάλιστα προσόντα από τον νόμο την κατοχή ενός πτυχίου και την καλή γνώση μίας ξένης γλώσσας» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ μετά την ομόφωνη απόρριψη των προσλήψεων, προσθέτοντας ότι με το σχέδιο Χατζηδάκη «τα προσόντα, οι σπουδές, η πολύτιμη εργασιακή εμπειρία και ο πολύχρονος μόχθος των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων για χάρη των παχυλά αμειβόμενων golden boys του κ. Χατζηδάκη, με αμοιβές πρόκληση που φτάνουν μέχρι και τα 8.000 ευρώ!

Πρόκειται για τους ίδιους εκείνους υπαλλήλους που από την ίδρυση του ΕΦΚΑ έχουμε βάλει πλάτη στο να διατηρήσουμε όρθια και αποτελεσματική τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Που έχουμε εκδώσει τις χιλιάδες συντάξεις για τις οποίες επαίρονται δημόσια ο πρωθυπουργός και ο κ. Χατζηδάκης. Οι υπάλληλοι όμως αυτοί πάψαμε να θεωρούμαστε κατάλληλοι σήμερα ώστε να αναλάβουμε τις θέσεις ευθύνης του ΕΦΚΑ. Αλλά ας μην έχει ο κ. Χατζηδάκης ψευδαισθήσεις ότι οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, οι ασφαλισμένοι και η κοινωνία πρόκειται να αφήσουμε αυτά του τα σχέδια να εφαρμοστούν. Θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο και διαθέσιμο τρόπο, νομικό και κινηματικό, για να αποτραπεί η υλοποίηση αυτών των σχεδίων. Ο αγώνας μας αυτός δεν είναι ένας αγώνας που αφορά μονάχα το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ. Είναι ένας αγώνας για τη στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, των συντάξεων και παροχών της» καταλήγει η ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα

Ζητούν αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους υπάρχει βεβαιωμένο ταμειακό έλλειμμα 10 εκατομμυρίων για τον ειδικό λογαριασμό υπέρ ανεργίας των δικηγόρων...

Πολιτική

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει...