Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Επικαιρότητα

Απεργιακός ξεσηκωμός: Σε εξέλιξη κινητοποιήσεις εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας

Απεργιακός ξεσηκωμός
EUROKINISSI

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, με χιλιάδες εργαζομένους στους δρόμους.

Μέρα πανεργατικής απεργίας σήμερα (17/04) για όλη τη χώρα, με τους εργαζόμενους να απεργούν και να διαδηλώνουν ταυτόχρονα σε δεκάδες πόλεις.

Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα καλούν τους εργαζομένους να απεργήσουν μαζικά, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, και προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια.

Απροσπέλαστο είναι για τα οχήματα το κέντρο της Αθήνας, σε εξέλιξη βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των συγκεντρώσεων.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στην ακτοπλοΐα.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν για 24 ώρες μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, προαστιακός και τρένα, ενώ τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Την ίδια στιγμή, στάση εργασίας, από τις 5 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, πραγματοποιούν και οι οδηγοί ταξί, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας.

Πλήθος κόσμου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα, αφού από νωρίς είχε δοθεί το μήνυμα για τις συγκεντρώσεις πριν την πορεία.

Οι απεργοί θέτουν στο επίκεντρο των διεκδικήσεων για τις αυξήσεις των μισθών, τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά και την πάταξη της αισχροκέρδειας. Παράλληλα, βασικό αίτημα των σημερινών διαδηλώσεων είναι και η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Δείτε φωτογραφίες

Εικόνες: EUROKINISSI

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα

Σε συναγερμό έχει τεθεί η ελληνική αστυνομία ενόψει των σημερινών συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη. Αύρες,...

Κοινωνία

“Καλούμε όλη την κοινωνία την Πέμπτη 2/3 στις 18:00 να στηρίξει τις πανελλαδικές πανκαλλιτεχνικές κινητοποιήσεις”. Ο αγώνας των καλλιτεχνών κλιμακώνεται με καινούριες κινητοποιήσεις προκειμένου...

Επικαιρότητα

Tο συντονιστικό της κατάληψης της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), πραγματοποιούν αυτή την...

Κοινωνία

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι καλλιτέχνες που πραγματοποιούν νέα 24ωρη απεργία και πορεία προς την πλατεία Συντάγματος εν αναμονή της νομοθετικής ρύθμισης που ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε...