Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Παρέμβαση εκπαιδευτικών ενάντια στον πλειστηριασμό μονογονεϊκής οικογένειας

Παρέμβαση εκπαιδευτικών ενάντια στον πλειστηριασμό μονογονεϊκής οικογένειας

Τείχος προστασίας ενάντια στην αρπαγή πρώτης κατοικίας μονογονεϊκής οικογένειας, υψώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά που στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της συναδέλφου τους εκπαιδευτικού, που κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο.

Αλληλέγγυοι πολίτες και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση μπροστά στα γραφεία της doValue, της εταιρείας που προωθεί τα συμφέροντα του fund που αγόρασε το δάνειο της εκπαιδευτικού που είναι μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας με δύο παιδιά.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά Ηλίας Πατίδης, δήλωσε πως ο πλειστηριασμός είναι απαράδεκτος και τόνισε πως «δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα συνάδελφό μας στον δρόμο».

Αίτημα τους αποτελεί η ακύρωση του πλειστηριασμού και η συμφωνία ενός διακανονισμού αποπληρωμής του χρέους έτσι ώστε η εκπαιδευτικός να μπορεί να ανταπεξέλθει στο χρέος και στις υποχρεώσεις της.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά είχε προκηρύξει για την ώρα της κινητοποίησης δίωρη στάση εργασίας ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί. Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα τονίζει ότι «το δάνειο της συναδέλφου έχει αγοραστεί από fund, τα γνωστά κοράκια και τη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού δρομολογεί για λογαριασμό του fund η εταιρεία doValue».

«Η συναδέλφισσα, όπως και χιλιάδες εργαζόμενοι, δεχόμαστε μια ανελέητη επίθεση στο εισόδημά μας τα τελευταία χρόνια. Την ίδια ώρα που τα επιτόκια καλπάζουν και ο κόσμος αδυνατεί να ανταποκριθεί, οι νόμοι όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια αλλά και η απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου που άναψε το πράσινο φως στα funds να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς έστρωσαν το έδαφος στα διάφορα κοράκια, ώστε να μπορούν να αρπάζουν τα λαϊκά σπίτια» τονίζει, υπογραμμίζοντας πως «η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας».

Τονίζει «να δώσουμε μάχη για να μη χαθεί το σπίτι της συναδέλφου μας»  ενώ καλεί το «Εργατικό Κέντρο Πειραιά, άλλα σωματεία και φορείς να συμπαρασταθούν στην συναδέλφισσα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση 

Να μην πλειστηριαστεί το σπίτι της συναδέλφισσας Μ.Κ.

Όλοι και όλες στη κινητοποίηση Δευτέρα 25/9/2023 στις 13.00 στα γραφεία της doValue (στην οδό Κύπρου και Αρχιμήδους στο Μοσχάτο – Κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12:00-14:00)

Κανένας μόνος του!-Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Στις 27/9/2023 έχει προγραμματιστεί ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός 1ης κατοικίας της συναδέλφου μας Μ.Κ., μονογονεϊκή οικογένεια, μητέρα δύο παιδιών. Το δάνειο της συναδέλφου έχει αγοραστεί από fund, τα γνωστά κοράκια και τη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού δρομολογεί για λογαριασμό του fund η εταιρεία doValue.

Η συναδέλφισσα, όπως και χιλιάδες εργαζόμενοι, δεχόμαστε μια ανελέητη επίθεση στο εισόδημά μας τα τελευταία χρόνια. Την ίδια ώρα που τα επιτόκια καλπάζουν και ο κόσμος αδυνατεί να ανταποκριθεί, οι νόμοι όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια αλλά και η απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου που άναψε το «πράσινο φως» στα funds να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς έστρωσαν το έδαφος στα διάφορα κοράκια, ώστε να μπορούν να αρπάζουν τα λαϊκά σπίτια.

Όμως, ο συλλογικός αγώνας, η ενότητα και η αλληλεγγύη μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα, όπως έχουμε πετύχει και πρόσφατα, τον Φεβρουάριο, όταν όλοι μαζί είχαμε καταφέρει να σταματήσει ο πλειστηριασμός συναδέλφου μας, ο οποίος μάλιστα είχε ήδη ξεκινήσει.

Το σωματείο είναι εδώ! Κανένας μόνος του!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Να δώσουμε τη μάχη για να μη χαθεί το σπίτι της συναδέλφου μας.
Δίνουμε ραντεβού τη Δευτέρα 25/9/2023 στις 13.00 στα γραφεία της doValue

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, άλλα σωματεία και φορείς να συμπαρασταθούν στην συναδέλφισσα

Πηγή

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Μία πενταμελής οικογένεια στο Αιγάλεω είναι σήμερα αντιμέτωπη με το “τέρας” των πλειστηριασμών, καθώς το πρωί και με την παρουσία των ΜΑΤ ξεκίνησε διαδικασία έξωσης...

Κοινωνία

Τέλος δεν έχουν τα βάσανα για τον 81χρονο ανάπηρο συνταξιούχο, Θεόφιλο Τζοχουνίδη. Η αστυνομία εισέβαλε με τη συνοδεία δικαστικού επιμελητή στο σπίτι του και...

Κοινωνία

Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, επιστρέφει στο σπίτι του ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης, ο 81χρονος συνταξιούχος από τα Φλογητά Χαλκιδικής ο οποίος ζούσε επί δύο...

Κοινωνία

Εικόνες μιας κανονικότητας που πλησιάζει, καθώς η πρώτη κατοικία έχει μείνει απροστάτευτη με τη σφραγίδα κυβέρνησης και Αρείου Πάγου, εκτυλίχθηκαν χθες στις 7 το...