Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Ελλάδα

Πτώση μαχητικού: Επίσημα νεκρός ο κυβερνήτης Ευστάθιος Τσιτλακίδης – Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες

πτώση μαχητικού

Οι επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ής Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας ολοκληρώθηκαν.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Άκαρπες οι ολονύχτιες έρευνες:

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη συνεχίστηκαν σήμερα, με τις Αρχές να ψάχνουν σε βάθος 1.000 και πλέον μέτρων στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας με ειδικό ωκεανογραφικό σκάφος.

Εναέρια και πλωτά μέσα “χτένισαν” τον Κυπαρισσιακό Κόλπο 8 ναυτικά μίλια στ’ ανοιχτά του Κατάκολου όπου επικρατούσαν σήμερα καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Στις επιχειρήσεις έρευνας συμμετείχαν επίσης δύτες, καθώς και υποβρύχιο ρομπότ με δυνατότητα να φτάσει μέχρι τα 100 μέτρα βάθους.

Στο σημείο της συντριβής, το βάθος της θάλασσας φτάνει έως και τα 1.000 μέτρα, ενώ η μορφολογία του βυθού παρουσιάζει μια χαράδρα μήκους άνω των 100 μέτρων.

Νωρίτερα, την οικογένεια του άτυχου σμηναγού επισκέφθηκε στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έμεινε περίπου μία ώρα στο σπίτι της οικογένειας του, μέχρι πρότινος, αγνοούμενου πιλότου. Φεύγοντας απέφυγε να κάνει δηλώσεις, λέγοντας ότι αυτή η ώρα δεν είναι για δηλώσεις. Νωρίτερα είχαν επισκεφθεί την οικογένεια δύο φίλοι και συνάδελφοι του Στάθη Τσιτλακίδη από την Πάτρα.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα

Το τελευταίο «αντίο» στον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, λένε σήμερα συγγενείς και φίλοι, στον Γρανίτη Δράμας. Λίγο μετά τις 11:00 το...

Ελλάδα

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μαχητικού αεροσκάφους F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη, χθες, σε θαλάσσια περιοχή. Στην...

Ελλάδα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη του F-4, Ευστάθιο Τσιτλακίδη. Το Phantom κατέπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας...

Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολεμική Αεροπορία όταν μαχητικό αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας στη θαλάσσια...