Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Επικαιρότητα

Πάτερ Αντώνιος: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για σεξουαλική κακοποίηση δυο αγοριών – Να δικαστεί ζητά ο εισαγγελέας

Πάτερ Αντώνιος

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας για τον πατέρα Αντώνιο. Ζητά να καθίσει στο «σκαμνί» για την κατάχρηση σε ασέλγεια δυο ανηλίκων τροφίμων της Κιβωτού.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρης Νομικός, μελετώντας τη δικογραφία για τον πατήρ Αντώνιο του «δείχνει» το δρόμο του δικαστηρίου, ζητώντας την παραπομπή του σε δίκη για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 ετη, αλλά και με παθοντα που είχε συμπληρώσει τα 14 ετη.

Κατά την εισαγγελική κρίση έχουν προκύψει από την ανακριτική διαδικασία, επαρκείς ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου πατρός Αντώνιου, ώστε να παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, με βάση τις καταγγελίες δύο ανηλίκων φιλοξενούμενων σε δομές της ΜΚΟ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ.Νομικός στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών: “ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικο του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσεγγισης των ανηλίκων, προέβη με ενότητα δολοφονίας σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των 2 ανηλίκων”.

Και συμπληρώνει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Νομικός: “ο κατηγορουμενος αρνείται συνολικά τις αποδιδομενες σε αυτόν κατηγορίες ισχυριζομενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμενης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα, ο οποίος παρεπεισε και υποκινησε τον έτερο παθοντα, να καταθέσει ότι έπεσε θυμα γενετήσιες παρενοχλησης και προσκομιζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικες καταθέσεις, προκειμένου να αντικρουσει την σε βάρος του κατηγορία”.

Ωστόσο σημειώνει πως: “οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες”.

Καταλήγοντας ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά από το δικαστικό συμβούλιο να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον ιδρυτή της Κιβωτού, μετά την απολογία του τον περασμένο Ιούνιο, δηλαδή η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η εμφάνιση μια φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και η καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ.

Στην πρόταση του ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Νομικός ζητά από τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον πατέρα Αντώνιο μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης του.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε επίσης

Επικαιρότητα

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσει ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος, κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος δυο ανηλίκων τροφίμων...

Επικαιρότητα

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο παππούς μίας ανήλικης που, εκμεταλλευόμενος ότι πρόσεχε την εγγονή του, προέβαινε στον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της επί σειρά ετών. Ο 78χρονος κατηγορείται ότι...

Κοινωνία

Απειλές και εκφοβισμό από άνδρα για να μην καταθέσει στις αρχές κατήγγειλε ότι δέχθηκε το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό, το οποίο έπεσε θύμα αλλεπάλληλων βιασμών και...

Κοινωνία

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της σύλληψης του 63χρονου παιδόφιλου στην Ομόνοια. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος Α. Λύτρας, η 12χρονη από τον Κολωνό τον...