Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κόσμος

Ένοχος ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης

ένοχος ο μητροπολίτης για σεξουαλική παρενόχληση

Ιστορική για τα κυπριακά χρονικά χαρακτηρίζεται η απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο έκρινε ένοχο έπειτα από την εξέταση συγκεκριμένης υπόθεσης Ανώτατο Ιεράρχη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Όπως κατέθεσε η 16χρονη, είχε επισκεφθεί το γραφείο του Μητροπολίτη Κιτίου, προκειμένου να λάβει επίδομα ως ορφανή, εξαιτίας του θανάτου του πατέρα της. Ο Μητροπολίτης την κλείδωσε στο γραφείο και της επιτέθηκε άσεμνα.

Το δικαστήριο έκρινε ως αξιόπιστους μάρτυρες την 16χρονη, την μητέρα της, την αδελφή της και τον γιατρό της. Όσον αφορά την 16χρονη, όπως αναφέρθηκε, ακλόνητη είναι η πεποίθηση του δικαστηρίου πως είχε έντονη βιωματική εμπειρία που την στιγμάτισε γι’ αυτό και έκανε απόλυτα αποδεκτή της θέση της.

Όσον αφορά στη στάση του Μητροπολίτη ενώπιον του Δικαστηρίου, η δικαστής την χαρακτήρισε ως απογοητευτική αφού ήταν υπεροπτικός, ειρωνικός και είχε εναλλαγή στη συμπεριφορά του, όπως είπε. Για τον κατηγορούμενο, o οποίος αρνείται ανάμειξη στην υπόθεση, η δικαστής ανέφερε πως στερείται πειστικότητας η μαρτυρία του και οι πράξεις του αποτελούν άσεμνη επίθεση.

Κατά τις αγορεύσεις από τον δικηγόρο του τέως Μητροπολίτη, για μετριασμό της ποινής του, ζητήθηκε αν η ποινή είναι η στέρηση της ελευθερίας του, αυτή να είναι με αναστολή, ενώ ο δικηγόρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο λευκό ποινικό του μητρώο, στην ηλικία του τέως Μητροπολίτη Κιτίου καθώς και στα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Είπε ακόμα ότι λόγω της μεγάλης ηλικίας του κατηγορουμένου δεν υφίσταται ο κίνδυνος διάπραξης άλλου αδικήματος, ενώ αναφέρθηκε και σε εξωδικαστική τιμωρία, αφού όπως εξήγησε αναμένεται να επιβληθεί τιμωρία στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου και από την Ιερά Σύνοδο, η οποία δεν αποκλείεται να τον καθαιρέσει.

Επίσης ο δικηγόρος ανέφερε ως μετριαστικό παράγοντα και το φιλανθρωπικό έργο του κατηγορουμένου.

Για την 1η Ιουνίου επεφύλαξε την απόφασή του για την ποινή στον Μητροπολίτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για άσεμνη επίθεση σε ανήλικη, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Ο 40χρονος ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια στον 12χρονο, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Ναύπλιο ενώ, οι γονείς του ανήλικου...

Ελλάδα

Αδιανόητες και αισχρές είναι για μια ακόμη φορά οι δηλώσεις του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, ο οποίος αναρωτήθηκε αν η φρικτή τραγωδία στα Τέμπη που στοίχησε...

Κοινωνία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 68χρονος που συνελήφθη σε περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου με...

Κοινωνία

Ποινική δίωξη για ασέλγεια ασκήθηκε σε 37χρονη νηπιαγωγό από την Καβάλα, η οποία αντιμετωπίζει συνολικά 4 μηνύσεις σε βάρος της με σοβαρές κατηγορίες που αφορούν ένα τετράχρονο...