Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κόσμος

Εκλογές στην Τουρκία: Σταθερά μπροστά ο Κιλιτσντάρογλου

εκλογές στην τουρκία σταθερά μπροστά ο κιλιτσντάρογλου

Σε 12 από τις 15 δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει τις προεδρικές εκλογές κερδίζει ο Κιλιτσντάρογλου.

Δέκα μέρες πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου, οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν νικητή τον υποψήφιο πρόεδρο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στον β’ γύρο της αναμέτρησης. Παράλληλα, ο Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει την ένταση στα ελληνοτουρκικά, προσπαθώντας να συσπειρώσει το εθνικιστικό κομμάτι των Τούρκων και τέλος εγκαινιάζει συνεχώς υποδομές και εξοπλισμό, θέλοντας να δείξει το έργο που έχει γίνει κατά την διάρκεια της θητείας του.

Από την άλλη, ο Κιλιτσντάρογλου επιχειρεί να πλήξει τον Τούρκο πρόεδρο μέσω του πληθωρισμού, της ακρίβειας και της έλλειψης δημοκρατίας, αλλά και των προβλημάτων που προκάλεσαν την απώλεια πολλών ατόμων από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου. Ως προς την δημοκρατία, τονίζει ότι σε περίπτωση που εκλεγεί θα δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στο κοινοβούλιο, ενώ ο τελικός του στόχος είναι η συνολική συνταγματική μεταρρύθμιση και αλλάγη του ισχύοντος πολιτεύματος.

To προβάδισμα

Την πλάτη του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βλέπει ο Ερντογάν με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για τις κρίσιμες εκλογές της 14ης Μαΐου. Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας ORC Researce, ο Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει 48%, έναντι 44,6% του Ερντογάν 42,4%, ενώ οι ανεξάρτητοι Ιντζέ και Ογάν λαμβάνουν 4,3% και 3,1% αντίστοιχα.

Η διαφορά Κιλιτσντάρογλου – Ερντογάν αγγίζει τις 3,4%, με την «ψαλίδα» να κλείνει, σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδια εταιρείας που 7 μονάδες χώριζαν τους δύο κορυφαίους διεκδικητές του προεδρικού θώκου.

Με βάση αυτά τα νούμερα θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξει Β΄ γύρος εκλογών, αν και κάποιοι δημοσκόποι στην Τουρκία υποστηρίζουν πως μπορεί να υπάρξει νικητής από την Α’ Κυριακή, με μια πολύ μικρή διαφορά ανάμεσα στους βασικούς αντιπάλους, με ψήφους που θα επαναμετρώνται μία προς μία.

Δημοσκόπηση της εταιρείας ArtıBir επίσης, εμφανίζει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επικρατεί και στους δύο γύρους των εκλογών, επικρατώντας του Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα με 49.4% έναντι 43.7%, ενώ στον Β’ γύρο με 53.6% έναντι 46.4% του Ερντογάν.

Τέλος στην δημοσκόπηση της Αρτίμπιρ που δημοσιεύτηκε, γίνεται πρόβλεψη για επικράτηση Κιλιτσντάρογλου και στους δύο γύρους. Συγκεκριμένα, στον πρώτο γύρο προβλέπει τον Κιλιντσάρογλου να συγκεντρώνει 49.4% έναντι 43.7% του νυν Τούρκου προέδρου, ενώ στον δεύτερο γύρο γίνεται πρόβλεψη για 53.6% έναντι 46.4% του Ερντογάν.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα

Σκληρή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη δήλωσή του...

Πολιτική

Eξελίχθηκε χωρίς προβλήματα η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας και η εικόνα επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για τις κάλπες στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023,...

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δημοσίευσε τον κατάλογο των υποψηφίων που θα στηρίξει στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. «Καλούμε τους πολίτες, με την ψήφο τους, να...

Κόσμος

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (1/10) κοντά στο τουρκικό κοινοβούλιο στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικαγιά, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς. Ειδικότερα, ο υπουργός ανακοίνωσε...