Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Επικαιρότητα

Απεργία: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις

Απεργία σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις
Intime

Σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα με αφορμή την ψήφιση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Από το πρωί, κυκλοφοριακό «έμφραγμα» παρατηρείται σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της πρωτεύσουσας καθώς πολλά είναι τα μέσα μεταφοράς που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. 

Ήδη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων.

intime

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έχει προχωρήσει η Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου, καθώς και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός και στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη.

Λόγω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και σε συνδυασμό με την συμμετοχή των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις απεργιακές κινητοποιήσεις, υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση τους δρόμους της Αττικής.

Μετ’εμποδίων οι μεταφορές 

Ακινητοποιημένοι θα είναι αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου οι συρμοί του ηλεκτρικού καθώς και των δύο γραμμών του μετρό. 

Το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 13:30. Τροποποιήσεις υπάρχουν και στα δρομολόγια του προαστιακού λόγω τρίωρης στάσης εργασίας από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα.

Κανονικά κινούνται τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ καθώς το συνδικάτο ανέστειλε την κινητοποίηση αφού η στάση εργασίας που είχε προκηρυχθεί, κρίθηκε παράνομη. 

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα ελληνικά αεροδρόμια μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο και έκρινε παράνομη και καταχρηστική την εξαγγελθείσα απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ).

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία λόγω της συμμετοχής στην απεργία της ΠΕΝΕΝ. 

Νόμιμη κρίθηκε η απεργία στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Στη συμπρωτεύουσα, τα λεωφορεία θα «τραβήξουν χειρόφρενο» από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.00 μ.μ. και από τις 9.00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Πηγή

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Ο Άρης Πορτοσάλτε ήδη από χθες έχει ξεκινήσει την επίθεση κατά των ανθρώπων που σκοπεύουν να απεργήσουν σήμερα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που θεσμοθετεί...

Επικαιρότητα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την Πέμπτη (21/9), καθώς συνδικάτα και ενώσεις εργαζομένων προκηρύσσουν πανελλαδική απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης....

Κοινωνία

Μετά τους συνταξιούχους και τους καλλιτέχνες, στο δρόμο βγαίνουν σήμερα και οι εκπαιδευτικοί που απεργούν ενάντια στην ατομική αξιολόγησή τους την οποία έθεσε σε...

Ελλάδα

Εκτός σχολικής αίθουσας θα βρεθούν αύριο Τετάρτη 15/2 καθηγητές και δάσκαλοι. Την κήρυξη 24ωρη απεργίας για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου αποφάσισε το Γ.Σ της...