Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Πολιτική

Υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ 

Υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ 

Υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ ήταν σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος με τον κωδικό «στόχος 519c».

Μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας πρίν από δυο εβδομάδες ότι στο στόχο της ΕΥΠ ήταν ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ως «στόχος 5046c», τα νέα στοιχεία δείχνουν πως η ΕΥΠ την οποία είχε θέσει υπό την εποπτεία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, παρακολουθούσε και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι το πραγματικό ενδιαφέρον για την παρακολούθηση του Στρατηγού Φλώρου δεν σχετίζεται με την εθνική ασφάλεια, αλλά με τις προμήθειες οπλικών συστημάτων και τα οικονομικά του στοιχεία.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύει το Documento, δείχνουν ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ήταν στόχος παρακολούθησης τουλάχιστον από το πρώτο τρίμηνο του 2022. Ωστόσο, φαίνεται πως και ο ίδιος έπαιρνε μέτρα προστασίας προκειμένου στις συνομιλίες τους να μην αγγίζει θέματα που μπορεί να τον εκθέσουν.

Ενδεικτικό των μέτρων που λάμβανε ο Στρατηγός, ήταν το γεγονός ότι ξεκίνησε να χρησιμοποιεί την εφαρμογή Signal στο τηλέφωνο, επειδή είχε την πληροφορία ότι τα συστήματα της ΕΥΠ δεν μπορούν να την καταγράψουν.

Η κίνηση αυτή του Κων. Φλώρου πιθανόν να τον έχει καταστήσει στόχο και από το Predator, το οποίο παρείχε τη δυνατότητα κλωνοποίησης του τηλεφώνου του. Η πηγή ωστόσο δεν επιβεβαίωσε αυτή την υποψία, την οποία όμως χαρακτήρισε «πολύ πιθανό ενδεχόμενο».

Ο στόχος της παρακολούθησης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα, η παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ είχε κύριο στόχο τις επιλογές του στα εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία ήταν πρώτη προτεραιότητα του Μαξίμου, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα θα έπρεπε πρώτα να έχουν περάσει από το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Στρατηγός Φλώρος έχει παρακολουθηθεί σε συνομιλίες του που αφορούσαν ισραηλινά συστήματα αλλά και τα ελικόπτερα Black Hawk, τα οποία ο Ν. Παναγιωτόπουλος είχε πει στη Βουλή ότι θα προμηθευτεί η Ελλάδα από τις ΗΠΑ.

Η «κόντρα» με τον υπουργό

Οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί φαίνεται να αναδεικνύουν τη διάσταση που υπάρχει μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Υπουργού Άμυνας. Παρά το γεγονός ότι ο Στρατηγός ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στα όσα έλεγε από το τηλέφωνο, φαίνεται πως η ΕΥΠ έχει καταγράψει τον ίδιο να εκφράζεται κατά του υπουργού Ν. Παναγιωτόπουλου αλλά και συνολικά της πολιτικής ηγεσίας. Κομπάζει συχνά για την αγάπη του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός όμως που θεωρήθηκε αρκετές φορές από αυτούς που τον παρακολουθούσαν ως τακτική ακριβώς για την πιθανότητα να είναι υπό παρακολούθηση.

Ο Κων. Φλώρος γίνεται πολλές φορές αποδέκτης αιτημάτων από υπουργούς για ευνοϊκή μεταχείριση στρατεύσιμων. «Σχεδόν πάντα φρόντιζε να εμφανίζει την όποια εξυπηρέτηση ως μεγάλη προσφορά» υποστηρίζουν οι πηγές. Αναφέρουν το παράδειγμα μιας επικοινωνίας με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια –η οποία φέρεται να έχει καταγραφεί–, στην οποία ο υπουργός είχε ζητήσει μια απλή διευθέτηση για το υπουργείο όμως ο Κων. Φλώρος την εμφάνισε ως μεγάλη εξυπηρέτηση.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αναφέρει πως στα ενημερωτικά δελτία από την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ που έφταναν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κων. Φλώρος εμφανίζεται ως μη συνεργάσιμος με το υπουργείο, ενώ έχουν καταγραφεί συνομιλίες του ίδιου με ισχυρό επιχειρηματία, με την ΕΥΠ να επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’ αυτήν τη σχέση.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Πολιτική

Έκτακτη δήλωση για το θέμα των υποκλοπών από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά την παραδοχή του πρωθυπουργού στο debate, ότι υπήρξε σκάνδαλο...

Πολιτική

Για διάβρωση της Δημοκρατίας και διαφθορά κάνει λόγο το σχέδιο απόφασης της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα όσον αφορά το ζήτημα των υποκλοπών. Στο σχετικό σχέδιο απόφασης...

Ελλάδα

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο 10 ημέρες από τη στιγμή που ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος αποκάλυψε, μιλώντας στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου PEGA, ότι η Αρχή Προστασίας...

Πολιτική

Το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο με την σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου. Αποκαλύψεις και διαπιστώσεις που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του σκανδάλου των...