Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Τέλος τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», λόγω έλλειψης προσωπικού

Τέλος τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
EUROKINISSI

Στην διακοπή των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων προχωρά από την προσεχή Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαία Κυριακού»εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» εφημερεύει εναλλάξ με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» 15 ημέρες τον μήνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων του νοσοκομείου, παρά τον μεγάλο όγκο περιστατικών που εξυπηρετείται στα χειρουργεία του, υφίσταται εδώ και καιρό πρόβλημα υποστελέχωσης.

Επομένως, τα περιστατικά της λίστας των τακτικών χειρουργείων συσσωρεύονται, ενώ οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ούτε να εκτελέσουν το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου ενεργές είναι μόνο 2.

Επιπλέον, οι εναπομείναντες ιατροί αναισθησιολόγοι υπερεφημερεύουν κατ’ επανάληψη, και αυτές οι εξελίξεις τους επιβαρύνουν περαιτέρω, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να καλυφθεί με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου ή οι χειρουργικές αίθουσες που ήταν ενεργές μέχρι τώρα, οι οποίες ήταν ήδη εξαιρετικά μειωμένες σε σχέση με τις προδιαγραφές του νοσοκομείου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια ήταν ενήμερες για τα προβλήματα από τον Ιούνιο του 2023, αλλά όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ούτε έχουν προκηρυχθεί οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις.

Καθώς η ύπαρξη περισσότερων ιατρών αναισθησιολόγων αλλά και νοσηλευτών χειρουργείου και αναισθησιολογικού είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν περισσότερες χειρουργικές αίθουσες, οι κλινικές/τμήματα του Χειρουργικού Τομέα διακόπτουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις σε παιδιά, αναγνωρίζοντας την έλλειψη προσωπικού ως πρόβλημα που οφείλει να λυθεί άμεσα, ώστε να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των ασθενών και των εργαζόμενων στα χειρουργεία του νοσοκομείου.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα

Στα κάγκελα οι γιατροί, που ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής λόγω της υπερεργασίας. Αδιανόητες καταστάσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Την ώρα που οι...

Κοινωνία

Mε μόνο μία γιατρό λειτουργεί το Ογκολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Βόλου, που κάθε μήνα εξυπηρετεί περίπου 400 καρκινοπαθείς για χημειοθεραπείες και ακόμα 100 για...

Ελλάδα

SOS από το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας το οποίο μένει χωρίς ειδικούς παθολόγους λόγω παραιτήσεων των δύο τελευταίων γιατρών. Οριακά λειτουργεί η ΜΕΘ η οποία...

Ελλάδα

Η έλλειψη προσωπικού οδήγησε στο προσωρινό κλείσιμο την Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, την μόνη δημόσια δομή για νοσηλεία παιδιών με ψυχιατρικά προβλήματα σε όλη την Κρήτη και...