Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Σαϊντού Καμαρά: Σε 10 ημέρες η απόφαση που θα κρίνει το μέλλον του

Σε 10 ημέρες αναμένεται να εκδώσει την απόφασή της η Ανεξάρτητη Αρχή Προσφυγών, που εξέτασε σήμερα την προσφυγή του Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος κινδυνεύει με απέλαση. Η απόφαση χορήγησης ασύλου σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές θεωρείται βέβαιη.

Ο Σαϊντού είχε σήμερα  δίπλα του φίλους και καθηγητές από το Λύκειο στον Άγιο Δημήτριο, στο οποίο και φοιτά. «Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας, σας ευχαριστώ για την αλληλεγγύη σας, ευχαριστώ όλα τα παιδιά απ’ το λύκειο του Αγίου Δημητρίου, τον διευθυντή μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, πάρα πολύ» δήλωσε συγκινημένος, βγαίνοντας από τη συζήτηση της προσφυγής του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Κακλαμάνος, αναφέρθηκε στη μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε για την ανάδειξη της υπόθεσης. Όπως δήλωσε, είτε με τα πόδια ή με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο Σαϊντού  έρχεται στο σχολείο.  Αυτό το παιδί από την πρώτη ώρα μας εντυπωσίασε με τη διάθεσή του για μάθηση με τη διάθεσή του για ένταξη έχει αδράξει κάθε εκπαιδευτική ευκαιρία και  όλη αυτή την περίοδο δίνει αλλά και εισπράττει αλληλεγγύη ανθρωπιά και φιλία από τους συμμαθητές του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαϊντού Καμαρά συναντήθηκε, εχθές, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μητσοτάκης τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Εξέφρασε, δε, την προσδοκία η Απόφαση της Αρχής Προσφυγών να είναι τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του.

Νωρίτερα, ο νεαρός μαθητής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τόνισε ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας να σταθεί δίπλα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης