Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Επικαιρότητα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Από βίαιο πνιγμό πέθαναν Μαλένα και Ίριδα – Δείτε το πόρισμα 

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το πόρισμα για τις δολοφονίες της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας ΔασκαλάκηΠισπιρίγκου.

Όπως διαπίστωσαν οι έμπειροι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, τα δύο κοριτσάκια κατέληξαν από ασφυκτικό θάνατο, ο οποίος προήλθε από απόφραξη του στόματος τους, με όλα τα στοιχεία να αποκλείουν την περίπτωση ατυχήματος και να επιβεβαιώνουν την εγκληματική ενέργεια. 

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, η σορός της Μαλένας, «έφερε δύο εκδορές στη ρινική χώρα». «Επιπροσθέτως κυάνωση ονύχων από το φωτογραφικό υλικό που μας ετέθη υπόψη, οι εκδορές αυτές αφορούν στην περιοχή της βάσης της ράχης της ρινός – μεσόφρυο.

Επίσης από το φωτογραφικό υλικό προκύπτει ερυθρώδες – εντύπωμα κατά τη δεξιά παρειά. Οι ως άνω εκδορές έχουν φορά λοξή- διαγώνια ως προς τον επιμήκη άξονα της ρινός και έχουν τη μορφολογία μικρών γραμμοειδών εκδορών οι οποίες είναι συμβατές με τη δράση ονύχων γυμνών χεριών. Είναι πρόσφατες εν ζωή γενόμενες, χρώματος ερυθρού χωρίς στοιχεία απορρόφησης. Από το φωτογραφικό υλικό προκύπτει ότι οι όνυχες της Μαρίας – Ελένης ήταν κομμένοι κοντά με αποτέλεσμα να απομακρύνεται η πιθανότητα πρόκλησης απο το ίδιο το παιδί».

Στη συνέχεια στο πόρισμα που δημοσιεύει το protothema.gr αναφέρεται: «Η ιστολογική εξέταση που διενεργήθηκε (καρδιά, τμήματα νεφρού, επινεφριδίου, σπληνός, πνεύμονος, ήπατος) δεν κατέδειξε παθολογική οντότητα που να δικαιολογεί τον θάνατο» ενώ επισημαίνεται και πως «Για την ηπατική ανεπάρκεια που καταγράφεται ως αιτία θανάτου στην έκθεση νεκροψίας έχουμε να σημειώσουμε ότι ο όρος ηπατική ανεπάρκεια συνιστά κλινικοεργαστηριακή και όχι παθολογοανατονική διάγνωση και προϋποθέτει αντίστοιχη προυπάρχουσα κλινική εικόνα ηπατικής ανεπάρκειας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υφίσταται καμία ένδειξη, όπως προκύπτει από τα σχετικά ιατρικά έγγραφα. Συμπερασματικά για τον θάνατο της Μαρίας – Ελένης τόσο κατά τον νεκροψιακό νεκροτομικό έλεγχο όσο και από τις δύο παθολογοανατομικές εξετάσεις απο δύο διαφορετικούς παθολογοανατόμους αποκλείστηκε η παθολογική αιτία θανάτου”. [….]. “Στη συγκεκριμένη περίπτωση η δια αποκλεισμού διάγνωση η οποία από μόνη της είναι επαρκής, ώστε να τεθεί ο ασφυκτικός μηχανισμός ως αιτία θανάτου, επιβεβαιώνεται από τα περαιτέρω ευρήματα, τον νεκροψιακό φωτογραφικό έλεγχο και όδηγει τη διαγνωστική σκέψη σε ασφυξία δι αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών».

Για την περίπτωση της Ίριδας

Στο πόρισμα για τον θάνατο της Ίριδας, οι ιατροδικαστές αναφέρουν: «Από το φωτογραφικό υλικό προκύπτουν κακώσεις κατά τον στοματικό βλεννογόνο – άνω χείλος του στόματος, αριστερά της μεσότητας, ενώ δίνεται η εντύπωση δύο εκδορών στη βάση του αριστερού ρώθωνα. Οι ως άνω κακώσεις παρέχουν χαρακτήρες αιμορραγικής διήθησης – δηλαδή είναι εν ζωή γενόμενες κακώσεις. […..]. Το πανάκι που μας απεστάλη και το οποίο έχει βρεθεί στην κούνια του βρέφους αφορά υφασμάτινο τύπου πετσετέ – λευκού χρώματος διαστάσεων 23χ20 εκατοστών. Το πανάκι αυτό έφερε ευμεγέθεις κηλίδες βιολογικού υλικού , απεστάλη για ανάλυση DNA έφερε κηλίδες αίματος ενώ διαπιστώθηκε και η παρουσία σίελου. Τα ως άνω βιολογικά υλικά ανήκουν στην Ίριδα. Η παρουσία, ικανής ποσότητας συνδέεται ευθέως με το ανευρεθεν τραύμα στο βλεννογόνο του στόματος και συνηγορεί υπερ προηγηθείσας άσκησης ισχυρής πίεσης με αυτό. [….]. Με βάση τη μεθοδολογία κατά πάγια τακτική ακολουθείται και ακολουθήσαμε και εμείς στη συγκεκριμένη περίπτωση, οδηγούμαστε στη διάγνωση βίαιου – στερητικού μηχανισμού θανάτου (ασφυκτικού)».

Υπενθυμίζεται ότι χθες επιδόθηκε η κλήση στη Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας. Η 33χρονη παρέλαβε αμίλητη το έγγραφο καθώς είχε ενημερωθεί ήδη για την εξέλιξη από τα ΜΜΕ. Η ίδια επαναλαμβάνει μέσω του δικηγόρου της ότι είναι αθώα. Πλέον, μένει με τον Όθωνα Παπαδόπουλο ως μοναδικό συνήγορο υπεράσπισης, αφού όπως ανακοίνωσε ο έτερος των δικηγόρων της, Κωνσταντίνος Ζάρδας, αποχωρεί καθώς έληξε η διαδικασία της ανάκρισης.

«Από την πρώτη στιγμή είναι ακλόνητη και αμετακίνητη η θέση της ότι δεν το έχει κάνει και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συνέβη στα παιδιά της. Θρηνεί για τα τρία παιδιά που έχασε. Ποτέ δεν θα μπορούσε να τους κάνει κακό…» υποστήριξε χθες ο δικηγόρος της Οθων Παπαδόπουλος. Οπως όλα δείχνουν, η Πισπιρίγκου θα ακολουθήσει την ίδια στάση όπως στην υπόθεση της Τζωρτζίνας. Δηλαδή, θα τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι υπεραγαπούσε τα παιδιά της και ότι οι θάνατοί τους οφείλονται σε σπάνιες παθήσεις. Οσα θα πει, θα ληφθούν υπ’ όψιν από τους δύο εισαγγελείςπου χειρίζονται την υπόθεση των δύο παιδιών και κατόπιν θα αποφασίσουν για την άσκηση ποινικών διώξεων και την παραπομπή σε ανάκριση.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Ελλάδα

Στις φυλακές Κορυδαλλού μετέβη κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, με τους αστυνομικούς να παραδίδουν κλήση στη Ρούλα Πισπιρίγκου. Το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών φέρεται...

Κοινωνία

Η έρευνα των Αρχών κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα δολοφονήθηκαν. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, η Τζωρτζίνα δηλητηριάστηκε...

Επικαιρότητα

Στις 12 το μεσημέρι, η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου πέρασε την πόρτα του Τμήματος Εγκλημάτων στην Ασφάλεια Αττικής για να καταθέσει εκ νέου όσα γνωρίζει για την υπόθεση,...