Ακολουθήστε μας

Πληκτρολογήστε οτι θέλετε να βρείτε.

❝ Ο κόσμος αλλάζει , μόνο όταν τον αλλάζουμε εμείς ❞

Pliktrologionews.grPliktrologionews.gr

Κοινωνία

Πλειστηριασμοί: Γείτονες και αλληλέγγυοι εμπόδισαν εξώσεις οικογενειών και απέτρεψαν πλειστηριασμό

Πλειστηριασμοί: Γείτονες και αλληλέγγυοι εμπόδισαν εξώσεις οικογενειών και απέτρεψαν πλειστηριασμό

Η κινητοποίηση του κόσμου μου έδωσε «μια ασφάλεια που δεν ένιωσα ποτέ γιατί πίστευα ότι είμαι μόνος, παλεύω μόνος» δήλωσε πολίτης.

Ολοένα και δυναμώνει το κίνημα πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς. Αφού ο Άρειος Πάγος με την πρόσφατη απόφασή του υπέρ των funds αφήνει στο έλεος των κορακιών τα σπίτια του λαού, δράση για την προστασία τους αναλαμβάνει ο ίδιος ο λαός.

Χθες, στην Θεσσαλονίκη μετά την παρέμβαση και διαμαρτυρία αλληλέγγυων και μελών Σωματείων, απετράπη έξωση οικογένειας μετά από πλειστηριασμό.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το 902.gr, το σπίτι στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης βγήκε σε πλειστηριασμό από fund και ο αγοραστής προσπάθησε να πετάξει έξω τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι είναι μια συνταξιούχος και ένας αυτοαπασχολούμενος.

Ο δικαστικός κλητήρας, πήγε στο σπίτι, με την συνοδεία αστυνομικής δύναμης και με τη συνδρομή κλειδαρά, προσπάθησε να αλλάξει την κλειδαριά της πόρτας του διαμερίσματος.

Ωστόσο στο πλευρό των ανθρώπων που οδηγήθηκαν σε έξωση βρέθηκαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, εκπρόσωποι Σωματείων Συνταξιούχων, του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς κ.ά.

Ο Φώτης Παπάζογλου ο οποίος κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του περιέγραψε ότι χωρίς ειδοποίηση ο κλειδαράς προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα για να μπουν μέσα χωρίς ειδοποίηση και ενώ εκκρεμούν δικαστήρια για ακύρωση του πλειστηριασμού που έγινε πριν από 10 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχικό ποσό του δανείου ήταν γύρω στις 60.000 ευρώ το οποίο αρχικά ο κ. Παπάζογλου πλήρωνε κανονικά. Ωστόσο, σταμάτησε να πληρώνει όταν έπεσαν οι μισθοί και η σύζυγός του έπαψε να εργάζεται.

ίδιος πρόσθεσε ότι το δάνειο πλέον έφτασε στις 180.000 ενώ κατήγγειλε ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια από το fund, το οποίο αγόρασε το δάνειο από τράπεζα, να γίνει διακανονισμός αν και ο ίδιος προσπάθησε να το εντοπίσει, ώστε να έρθει σε επαφή για ρύθμιση.

Η κινητοποίηση του κόσμου μου έδωσε «μια ασφάλεια που δεν ένιωσα ποτέ γιατί πίστευα ότι είμαι μόνος, παλεύω μόνος» δήλωσε καταλήγοντας ο κ. Παπάζογλου.

Απέτρεψαν πλειστηριασμό σπιτιού εκπαιδευτικού

Όμως, και στον Πειραιά η τοπική ΕΛΜΕ μαζί με το Εργατικό Κέντρο της πόλης απέτρεψαν τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εκπαιδευτικού που είχε προγραμματιστεί για χθες Τετάρτη, καθώς το δάνειό του είχε αγοραστεί από την doValue.

Την ώρα της εκκίνησης του πλειστηριασμοί η ΕΛΜΕ Πειραιά, εκπαιδευτικοί από σχολεία, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, του Σωματείου Καθαριστών -Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Πειραιά, του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου Πειραιά και άλλων σωματείων, πραγματοποίησαν παρέμβαση αρχικά στο συμβολαιογραφείο που ανέλαβε τον πλειστηριασμό και στην συνέχεια στα γραφεία της εταιρείας doValue.

Το διδασκαλικό σωματείο ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του «όλοι μαζί, από κοινού με τον συνάδελφο Ν.Κ., μια γροθιά, πετύχαμε να σταματήσει ο πλειστηριασμός, που είχε ξεκινήσει και ολοκληρωνόταν στις 12:00. Μάλιστα, ήδη δύο ιδιώτες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του σπιτιού του συναδέλφου» προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες διακανονισμός που να αντιστοιχεί στις δυνατότητες και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο συνάδελφός τους.

Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Διαβάστε επίσης

Κοινωνία

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το Διδυμότειχο συγκινεί καθώς δώρισαν ένα ποσό που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ για να στηρίξουν το νοσοκομείο του Διδυμότειχου, το οποίο αξιοποίησε στο έπακρον...

Κοινωνία

Ένα μικρό παιδί από την Πάτρα ζητά τη βοήθεια όλων μας για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που έχει προκύψει. Ο λόγος για τον μικρό Διονύση, ο...

Κοινωνία

Τείχος προστασίας ενάντια στην αρπαγή πρώτης κατοικίας μονογονεϊκής οικογένειας, υψώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά που στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της συναδέλφου τους εκπαιδευτικού, που κινδυνεύει...

Κοινωνία

Μία πενταμελής οικογένεια στο Αιγάλεω είναι σήμερα αντιμέτωπη με το “τέρας” των πλειστηριασμών, καθώς το πρωί και με την παρουσία των ΜΑΤ ξεκίνησε διαδικασία έξωσης...